Licht en geluid klaar? Spelen maar!

Met CKE & Parktheater dóór de voorbereidingscarrousel vóór de schoolmusical

Wil je een bijzondere kick-off voor de groep 8 musical? CKE & Parktheater bieden jouw leerlingen in een carrousel workshop alle elementen die nodig zijn om er een onvergetelijke voorstelling van te maken. Parktheater laat de leerlingen zelf uitproberen, ontwerpen en bouwen, CKE gaat aan de slag met de ontwikkeling van spelkwaliteiten. Samen gaan we voor de kracht van groep 8!

Parktheater heeft een podium dat voor velen een magische wereld is. Er is een hele wereld -backstage- in het theater die je normaal niet ziet. En juist daar worden verschillende theaterwerelden gecreëerd door licht, geluid en decor. Natuurlijk heeft een podium ook acteurs, zangers of dansers nodig; die goed te zien en te horen zijn!

In deze workshop van CKE en Parktheater gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag, samen met een theatertechnicus en een theaterdocent. Ze rouleren langs verschillende onderdelen en presenteren uiteindelijk gezamenlijk.

Met een technicus van het Parktheater gaan de kinderen in groepjes zelf aan de slag en rouleren langs licht, geluid en decor.

Met licht maken we dag en nacht, een vrolijke sfeer en een spannende, een decor van verschillende kleuren en van schaduwen reuzen en kabouters. Er zijn allerlei soorten geluiden die je zelf kan maken met je stem of met je lijf, met objecten.
Je kan met digitale geluiden en klanken ook een decor (af)maken.
Daarnaast bouw je zelf een decor op het podium dat past bij een theaterscène of een bepaalde setting.

Met een ervaren theaterdocent van het CKE gaan de kinderen acteren, improviseren en experimenteren. Hoe zorg je ervoor dat je zo goed mogelijk iemand anders bent, dat iedereen je goed kan horen, dat je samen een reeks bewegingen of een korte choreografie maakt.

Uiteindelijk komt iedereen samen en vallen alle onderdelen als een puzzel ineen.

***We werken graag op maat: we passen graag aan op wensen van de school!

***Er is van deze workshop carrousel ook een versie met alleen theatertechniek 'Zie je me? Hoor je me?'

Leerdoelen

Creërend

Doelgroep

PO
VO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Musical
Theater

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Probleemoplosvaardigheden
Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Data

ma, di, wo, do (soms vr) vanaf september 2018