Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep PO, VO
Leerjaar Groep 8 , Brugklas

Licht en geluid klaar? Spelen maar!

Met CKE & Parktheater aan de slag op het toneel!

Wil je een bijzondere kick-off voor de groep 8 musical? Wil je een extra boost geven aan de dramalessen op school? CKE & Parktheater laten jouw leerlingen in een carrousel workshop kennismaken met alle elementen die nodig zijn om een onvergetelijke voorstelling te creëren.  Parktheater laat de leerlingen zelf uitproberen, ontwerpen en experimenteren met theaterlicht en -geluid. CKE gaat aan de slag met het maken van scenes. Samen ontdekken we hoe de magie van theater met al deze elementen tot leven komt!

Parktheater heeft een podium dat voor velen een magische wereld is. Er is een hele wereld -backstage- in het theater die je normaal niet ziet. En juist daar worden verschillende theaterwerelden gecreëerd door licht, geluid en decor. Natuurlijk heeft een podium ook acteurs, zangers of dansers nodig; die goed te zien en te horen zijn!

 

In deze workshop van CKE en Parktheater gaan de kinderen in kleine groepjes aan de slag, samen met een theater(techniek)medewerker en een theaterdocent. Ze rouleren langs verschillende onderdelen en presenteren uiteindelijk gezamenlijk.

Licht, geluid, decor en spel. Al deze elementen kun je gebruiken om je voorstelling precies de sfeer mee te geven die jij wil. Spannend, stoer, romantisch, grappig, ijzingwekkend, melancholisch, noem maar op! De leerlingen ontdekken door zelf aan de slag te gaan hoe alle elementen samenwerken en sfeer bepalen.

Met een ervaren theaterdocent van het CKE gaan de kinderen acteren, improviseren en experimenteren. Hoe zorg je voor een goede scene? Durf je een rol te spelen en jezelf te laten zien?

Met een technicus van het Parktheater gaan de leerlingen ontdekken hoe theater licht- en geluid werkt. De theaterlampen, de licht- en geluidstafels met alle schuiven, lampenfilters, geluidseffecten... daar gaan we mee aan de slag!

Uiteindelijk komt iedereen samen en vallen alle onderdelen als een puzzel ineen.

***We werken graag op maat: we passen graag aan op wensen van de school!

***Er is van deze workshop carrousel ook een versie met alleen theatertechniek 'Zie je me? Hoor je me?'

Aanbieder(s)

Parktheater Eindhoven
CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

Parktheater

Losse inkoopprijs

€380

Datum

ma, di, wo, do (soms vr) oktober 2023 t/m juni 2024

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023, 2021-2022

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

2 uur

Maximaal aantal leerlingen

30

Vereiste aantal begeleiders

1 per 15 leerlingen

Culturele competenties

Creërend

Future skills

Creativiteit
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken