Maak het mee!

Een programma waarin verwondering en meemaken centraal staan.

Vele scholen willen naast de activiteiten binnen het creërend vermogen ook dat leerlingen kunst beleven. Daarvoor is het programma Maak het mee! ontworpen. Hierin staat  ’Meemaken en betekenis geven’ centraal en gaan de leerlingen naar de diverse podia en musea toe. 

 

Doel

Dit programma geeft kansen om:

  • Leerlingen te verwonderen, uitdagen en te laten genieten.
  • Bij te dragen aan de identiteitsvorming van leerlingen door betekenis te geven aan wat een leerling ziet, hoort of voelt.
  • Leerlingen kennis te laten maken met de diverse podia en musea in Eindhoven of in de regio.  

 

Inhoud

Maak het mee! bestaat uit een vast programma van voorstellingen (theater-muziek-dans) en museabezoek voor alle leerjaren van het primair onderwijs. De activiteiten uit de diverse kunstdisciplines zijn verspreid over de leerjaren. De activiteiten worden uitgevoerd door de culturele instellingen uit Eindhoven. 

Bij elke voorstelling of museumbezoek is er minimaal een begeleidende les (digitaal of fysiek) waarin aan’ het betekenis geven’ aandacht wordt besteed. Elke activiteit wordt begeleid door een lesbrief met de leerdoelen vanuit de doorlopende leerlijn en aanwijzingen voor de leerkracht. 

 

Doelgroepen:

Voor deelname komen in aanmerking:

  • Scholen die deelnemen aan CmK3 en daarin Cultuurtraject-op-maat afnemen. Zij kunnen daarnaast Maak het mee! inkopen. Het bedrag is € 10,50 per leerling. Het programma kan alleen voor alle groepen van een school worden ingekocht.  Maak het mee!  is een programma van Cultuurstation en valt niet binnen CmK3. Je kunt bij je cultuurcoach aangeven dat je deel wil nemen.
  • Scholen uit de regio rondom Eindhoven kunnen dit programma ook inkopen. Hiervoor is over het algemeen overleg nodig met de eigen gemeente. Het bedrag is € 12,50 per leerling. Dat komt doordat de subsidie vanuit Eindhoven niet besteed kan worden in de regio. Het programma kan alleen voor alle groepen van een school worden ingekocht. Je kunt je aanmelden voor deelname bij rianne.selten@cultuurstation.nl.

 

Voorwaarden deelname Maak het mee!

Programma schooljaar 2022-2023

 

 GROEP

 Route 1 Route 2

 1-2

 Nieuwsgierige Neus - philharmonie zuidnederland Middeleeuwse Magie - preHistorisch Dorp

 3-4

 Gruwelijke rijmen - Natlab Drum je vrij! ism Percussion Friends - Van Abbemuseum

 5-6

 En Toen Was Er Licht - Philips Museum Expeditie Orkest Live - philharmonie zuidnederland

 7

 Tijdreizen naar de toekomst met MU - MU STRP Festival 2023 - STRP

 8

 Stom (HNT Jong) - Parktheater Dido&Aisha - Muziekgebouw
10 resultaten gevonden
PO verwijder alle filters