Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Rhythmix

Rhythmix is een muzikale live show die je gezien moét hebben. In deze ontdekkingstocht laten de vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa de uitersten van het orkest ervaren: van bijna stilte tot de indrukwekkende zindering van een groot symfonieorkest, van heel langzaam tot onspeelbaar snel.

 

Ze stimuleren je om actief te luisteren en nodigen je uit mee te doen. Verbinden door actie-reactie de zaal met het orkest. Ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Zo kan het zomaar gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van philharmonie zuidnederland, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering.

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken!

Rhythmix kan worden gecombineerd met  het online programma High Five! Music. Hierbij maken leerlingen een muzikale boodschap, die beantwoord wordt door een musicus van philharmonie zuidnederland. Een mooie manier om de orkestleden persoonlijk te leren kennen. Voor meer informatie zie www.philharmoniezuidnederland.nl/highfivemusic.

Waarom zou je Rhythmix aanbieden aan je leerlingen?

  • De kinderen nemen actief deel aan het concert en ervaren hoe leuk en fijn het is om met een groep samen muziek te maken.
  • De kinderen ontwikkelen een gevoel van saamhorigheid en trots zijn op zichzelf. Ze ervaren plezier in het samen muziek maken en ontdekken talenten bij zichzelf door de actieve deelname.
  • De kinderen leren in een uur ontzettend veel over muziek zoals dynamiek, tempo, ritme, de klank van het orkest en de instrumenten en de betekenis van muziek.
  • De kinderen ervaren dat het virtuoze slagwerk van de bekende slagwerkgroep Percossa heel goed samen gaat met de klank van het grote symfonieorkest.

Link naar lesmateriaal en meer informatie: www.philharmoniezuidnederland.nl/rhythmix

Digitaal lesmateriaal

Voorbereiding voor dit concert is essentieel. Met het speciaal ontworpen digitale lesmateriaal is het leuk om er samen aan te werken. Korte video’s van het hele orkest, van de musici van philharmonie zuidnederland en slagwerkgroep Percossa dagen de leerlingen uit om te oefenen op de liedjes en de bodypercussie die ze in de zaal nodig hebben voor hún concert.

Aanbieder(s)

philharmonie zuidnederland

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Losse inkoopprijs

€ 6.50 per leerling

Datum

maandag 28 november 2022 om 10:30 en 13:00 uur

Schooljaar

2022-2023

Duur

60 minuten

Culturele competenties

Receptief

Future skills

Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken