Leerplein voor Cultuurprofessionals

Cultuurstation zet zich in om mensen uit het culturele veld mogelijkheden te bieden om zich te professionaliseren, zodat zij het cultuuronderwijs aan het primair en voortgezet onderwijs beter kunnen ondersteunen. Er is een divers aanbod van trainingen tot workshops.

Voor de cultuurprofessionals in de klas heeft CultuurStation samen met deskundigen een training voor de cultuurprofessional ontwikkeld. De begeleiding van een leerkracht in het opzetten van een creatief proces vraagt om goede coachingsvaardigheden. In de gratis te volgen training: ‘Handreiking aan de cultuurprofessional’, kun je deze (verder) ontwikkelen.  

Het is duidelijk geworden dat online lesgeven een plek heeft verworden binnen het onderwijs. Blended-learning heeft de toekomst binnen het lesprogramma. Maar hoe doe je dat dan? Hoe houd je de leerlingen geboeid? We bieden de mensen uit het culturele veld gratis de training  ‘Creatief lesgeven met een blend’, aan.
 
Verder zien we dat er binnen het onderwijs steeds meer behoefte ontstaat om multidisciplinair te werken. Dat vraagt van een cultuurprofessional in de klas om meerdere kunstdisciplines te kunnen inzetten of die te kunnen verbinden aan een thema. Wij bieden je de mogelijkheid om de basisvaardigheden van een kunstdiscipline eigen te maken in de verschillende workshops rondom een kunstdiscipline. Ook deze trainingen zijn gratis te volgen. 

Begeleidingsvaardigheden

Handreiking Cultuurprofessional

CultuurStation heeft samen met deskundigen een training ontwikkeld voor de cultuurprofessional.

Lesgeven aan leerlingen vraagt al veel van een cultuurprofessional, maar de begeleiding van een school om hen te ondersteunen in de inrichting van een creatief proces in de klas, vraagt nog veel meer. Om deze begeleidingsvaardigheden te ontwikkelen bieden wij jullie een gratis training aan die bestaat uit 4 modules (algemene kennis, gesprekstechnieken, procesgerichte didaktiek) waarvoor je apart kan intekenen.

Meer informatie

Training Creatief Lesgeven met een blend

CultuurStation heeft deze training voor de cultuurprofessional ontwikkeld samen met ‘Take a moment to learn’.

Hoe mooi zou het zijn als je je leerlingen ook in hun eigen tijd bij de les kunt houden en zo het vuurtje brandend houdt? Dit kun je doen door je creatieve lessen in een blend aan te bieden. Hierbij combineer je offline en online lessen met elkaar en zorg je ervoor dat de leerlingen zowel synchroon (met elkaar) als a-synchroon (ieder voor zich) aan de slag kunnen met je lessen en projecten. Maar hoe ontwikkel je een goede Blend? Nou dat is eigenlijk heel eenvoudig: door deel te nemen aan deze gratis training.

Meer informatie

Basisvaardigheden

Geïinteresseerde cultuurprofessionals kunnen op individuele basis, op dinsdag in de avonduren, deelnemen aan trainingen, waarbij de basisvaardigheden van de verschillende kunstdisciplines centraal staan. Je leert hoe je leerlingen kunt ondersteunen bij je lessen beeldend, muziek, theater of kunst & technologie door zelf te bekwamen in de technische vaardigheden van de kunstdiscipline. 

Aanmeldformulier Training Basisvaardigheden

Training basisvaardigheden Beeldend

6 workshops Beeldende Vorming op individuele basis, in de avonduren.

In deze workshops krijgt de cultuurprofessional een basispakket aangereikt om de lessen beeldende vorming beter te kunnen geven. We gaan in op de ontwikkelingen in het kunstvak, waarbij we bespreken en onderzoeken wat die nieuwe mogelijkheden zijn en hoe we die kunnen toepassen. De workshops worden gegeven door een beeldend docent van CKE, die thuis is in het primair onderwijs én in het vakgebied beeldende vorming. 

Schrijf je in voor deze training via de aanmeldknop hierboven. ⬆️

Meer informatie

Training basisvaardigheden Muziek

5 workshops Muziek op individuele basis, in de avonduren. 

In deze workshops krijgt de cultuurprofessional een basispakket aangereikt; je schoolt je als cultuurprofessional bij in specifieke vaardigheden om de lessen muziek binnen de doorlopende leerlijn goed te kunnen geven. De workshops worden verzorgd door een muziekdocent van CKE, die thuis is in het primair onderwijs én in het vakgebied muziek.

Schrijf je in voor deze training via de aanmeldknop hierboven. ⬆️

Meer informatie

Training Aan de slag met Theater!

In 4 bijeenkomsten werk je met docent Elise Schietecat toe naar de verschillende aspecten waar je mee te maken kunt krijgen wanneer je in de klas aan de slag gaat met theater maken. 

Het toewerken naar een korte presentatie staat iedere bijeenkomst centraal.

  • Bijeenkomst 1 - Van improvisatieopdracht naar korte presentatie
  • Bijeenkomst 2 –  Vertrouwen en presentatietechnieken
  • Bijeenkomst 3 – Tekst omzetten naar een korte presentatie
  • Bijeenkomst 4 – De cultuurprofessional als regisseur
     

Schrijf je in voor deze training via de aanmeldknop hierboven. ⬆️

Meer informatie

Training basisvaardigheden Kunst & technologie

In deze training leer je hoe je samen met leerlingen, vanuit nieuwsgierigheid en verwondering, kunt onderzoeken en ontdekken wat Kunst & Technologie is of kan zijn.

Deelnemers maken kennis met verschillende technologieën en hoe je daarmee de creativiteitsontwikkeling van leerlingen stimuleert. Met de leerlijn Kunst & Technologie en de daarin benoemde fases en vermogens krijg je alle handvatten om daar zelfstandig mee verder te werken.

Schrijf je in voor deze training via de aanmeldknop hierboven. ⬆️

Meer informatie

Teacher Training Body Scratch

Body.scratch is de methode die digital natives in staat stelt zich lichamelijk bezig te houden met games, animaties en kunst, door te spelen en te creëren.

Choreografen werken op een zelfde manier als coders: het ordenen van blokken met informatie om hiermee kunst, codes en meer te maken. In onze workshops matchen leerlingen dansmoves met codeeracties, om zo ook games te maken. Hierdoor ontwikkelen zij hun creatieve, motorische, samenwerkings- en sociaal-culturele vaardigheden (21ste eeuwse vaardigheden), naast het verkennen van ICT & Dans. Dit vraagt om logisch, emotioneel en onderzoekend leren.

Schrijf je in voor deze training via de aanmeldknop hierboven. ⬆️

Meer informatie

Deskundigheidsbevordering ukelele

Leerkrachten kunnen op individuele basis na schooltijd, deelnemen aan 6 workshops Ukelele.

In deze workshops krijgt de leerkracht een basispakket aangereikt; je schoolt je als leerkracht bij in specifieke vaardigheid om de muzieklessen met ondersteuningvan de ukelele te kunnen geven. De workshops worden verzorgd door een muziekdocent van CKE, die thuis is in het (primair)onderwijs het vakgebied muzieken natuurlijk op de ukelele.

Schrijf je in voor deze training via de aanmeldknop hierboven. ⬆️

Meer informatie
9 resultaten gevonden
Cultuurprofessionals verwijder alle filters