Leerplein voor Cultuurprofessionals

Cultuurstation zet zich in om mensen uit het culturele veld mogelijkheden te bieden om zich te professionaliseren, zodat zij het cultuuronderwijs aan het primair en voortgezet onderwijs beter kunnen ondersteunen. Er is een divers aanbod van trainingen tot workshops. 

Nieuw is de korte training: Reflecteren met leerlingen, kun je leren. Monique Fischer gaat samen met de deelnemers op zoek wat je moet doen als er staat dat je de competentie ‘reflecterend vermogen’ moet ontwikkelen.  

Wegens succes hebben we de training Concrete toepassing procesgerichte didactiek geprolongeerd. Hierin krijg je handvaten om goede open opdrachten te maken om de creativiteitsontwikkeling van de leerlingen te stimuleren.

We krijgen regelmatig de vraag van cultuurprofessionals, rondleiders en andere medewerkers van culturele instellingen om hen te professionaliseren in hoe je je lessen zo kunt ontwerpen dat je alle leerlingen echt aanspreekt en hen op het juiste niveau kunt begeleiden. Maar ook hoe je met de leerlingen om moet gaan om hen een veilig klimaat te bieden. We hebben een korte training Iedere les een succes ontwikkeld, waarin je praktische pedagogische, didactische en organisatorische handvaten worden aangeboden.  

We zien we dat er binnen het onderwijs steeds meer behoefte ontstaat om multidisciplinair te werken. Dat vraagt van een cultuurprofessional in de klas om meerdere kunstdisciplines te kunnen inzetten of die te kunnen verbinden aan een thema. Wij bieden je de mogelijkheid om de Training basisvaardigheden beeldend en Training basisvaardigheden muziek te volgen om deze eigen te maken, zodat multidisciplinair werken voor jou mogelijk wordt.  

We nodigen je uit om je via het onderstaande inschrijfformulieren meteen in te schrijven. 
Voor alle cultuurprofessionals die in Eindhoven werken en alle culturele instellingen zijn de professionaliseringstrajecten gratis.   

Inschrijfformulier Trainingen Leerplein Cultuurprofessionals
5 resultaten gevonden
Cultuurprofessionals verwijder alle filters