Inspiratiedagen

CultuurStation organiseert iedere 2 jaar een lokale Inspiratiedag voor leerkrachten, de culturele sector en het voortgezet onderwijs. De locatie is meestal een culturele hotspot in Eindhoven en we zorgen altijd voor onderwerpen die actueel zijn voor alle doelgroepen. Zo'n inspiratiedag is ook bedoeld als netwerkdag, voor uitwisseling van ervaringen en kennis onderling.

Inspiratiemiddag inclusief onderwijs voor cultuurprofessionals

Afgelopen netwerkbijeenkomst van 28 juni heeft Halima el Hajoui-Özen ons meegenomen in een eerste verkenning van de code Inclusiviteit & Diversiteit en wat dat voor ons werk betekent.
Op verzoek van vele cultuurprofessionals maakt Halima samen met ons een verdiepingsslag rondom inclusief onderwijs. Op welke manier raakt dit ons allemaal en hoe kun je dat toepassen in de klas?

Deze middag is bedoeld voor docenten die in het cultuuronderwijs werken en educatief medewerkers van culturele instellingen.

Datum: woensdag 25 oktober 2023
Tijd: 13:30 - 17:00 uur 
Locatie: Parktheater (Kameleonzaal) Binnenkomst via de artiesteningang
 

Over Halima el Hajoui-Özen 
Zij is trainer, adviseur, verbinder en trotse dochter van een gastarbeider. Ze is oprichter van De Inclusiefabriek, waarmee ze werk maakt van inclusie binnen organisaties. Haar aandachtsgebieden zijn onderwijs en de culturele sector. Halima heeft oa. bij de Bibliotheek Midden Brabant gewerkt als programmamaker Jeugd en is onderdeel van Zieke docenten, voor breder cultureel onderwijs. Daarnaast is ze ambassadeur van de Code Diversiteit & Inclusie.
 

Aanmelden

2021 - Cultuuronderwijs: impuls voor kansengelijkheid

Op woensdagmiddag 29 september 2021 organiseerde CultuurStation de inspiratiemiddag 'Cultuuronderwijs: Impuls voor kansengelijkheid', in het Parktheater

Lees hier het korte verslag over de middag. 

 

Het hart van de kwestie: verschillen waarderen. Want we verschillen van de ander, daarin zijn we hetzelfde. Dat begint bij bewustwording, van de hokjes waarin we denken en leven, en hoe we daar (onbewust) naar handelen. Hoe zit dat in jouw hoofd, schoolteam of instelling? Zijn wij een rolmodel voor leerlingen...? Want inclusie, dat moet je vooral ook doén. Samen met een bezield gezelschap experts op het gebied van intersectionaliteit, diversiteit en inclusie gaan we op onderzoek uit.