Stedelijke projecten

CultuurStation werkt graag mee aan brede culturele activiteiten in de stad. We bieden op die manier zoveel mogelijk schoolkinderen de kans om deel te nemen aan kunstzinnige projecten die speciaal voor en door Eindhoven worden ontwikkeld. Zo leren zij niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook hun eigen stad beter kennen. 

GLOW- Next Generation

Ieder jaar ondersteunt Cultuurstation de organisatie van GLOW bij een project speciaal voor de scholen: GLOW - Next Generation.

Tijdens lichtfestival GLOW zie je lichtkunstwerken van kunstenaars en vormgevers uit verschillende landen, waaronder Nederland. De organisatoren van GLOW bepalen elk jaar een ander thema en daardoor wordt GLOW elk jaar weer een andere ‘tentoonstelling’.  Met GLOW Next Generation sluiten we aan bij dat thema. Zodra er meer bekend is over het project voor komend schooljaar vind je op deze pagina meer informatie.

Koningsdag 2021

Op 27 april viert onze koning samen met de hele koninklijke familie zijn verjaardag in Eindhoven! Graag nodigen we de Eindhovense kinderen en jongeren uit om bij te dragen aan het feest door het opnemen en delen van een eigen LEVE DE KONING STORY!

Kinderen en jongeren maken zelf een story. Een kort filmpje (max 45 sec) opgenomen met de telefoon of tablet via de gratis app VN (vlognow), thuis, op school of ergens anders. Ze kunnen de koning daarin feliciteren en een wens uitspreken. Maar ze kunnen ook laten zien en horen wat ze zelf zouden doen als ze de koning(in) zouden zijn!

Wil je meer weten over dit project of hoe je je filmpje kunt insturen, klik dan hieronder op 'meer informatie' en kijk dit filmpje (voor iedereen jonger dan 10 jaar) of dit filmpje (voor iedereen vanaf 10 jaar)

Meer informatie