Stedelijke projecten

CultuurStation werkt graag mee aan brede culturele activiteiten in de stad. We bieden op die manier zoveel mogelijk schoolkinderen de kans om deel te nemen aan kunstzinnige projecten die speciaal voor en door Eindhoven worden ontwikkeld. Zo leren zij niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook hun eigen stad beter kennen. 

GLOW- Next Generation

Ieder jaar ondersteunt CultuurStation de organisatie van GLOW bij een project speciaal voor de scholen: GLOW - Next Generation.
Tijdens lichtfestival GLOW zie je lichtkunstwerken van kunstenaars en vormgevers uit verschillende landen. De organisatoren van GLOW bepalen elk jaar een ander thema en daardoor wordt GLOW elk jaar weer een andere ‘tentoonstelling’. Met GLOW Next Generation sluiten we aan bij dat thema en bieden we deelnemende scholen lesbrieven en/of workshops. Het thema voor 2023 was The Beat. ‘The Beat geeft oppervlakte aan het ritme en de energie van de stad. Het kijkt naar binnen en verbeeldt wat er pulseert. Een beweging, een ritme, een maat. Het verbindt en laat de massa stromen.’

Hieronder vind je de opdrachten voor scholen bij GLOW 2023.

4 resultaten gevonden
PO SBO SO verwijder alle filters