Stedelijke projecten

CultuurStation werkt graag mee aan brede culturele activiteiten in de stad. We bieden op die manier zoveel mogelijk schoolkinderen de kans om deel te nemen aan kunstzinnige projecten die speciaal voor en door Eindhoven worden ontwikkeld. Zo leren zij niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook hun eigen stad beter kennen. 

GLOW- Next Generation

Ieder jaar ondersteunt Cultuurstation de organisatie van GLOW bij een project speciaal voor de scholen: GLOW - Next Generation.
Tijdens lichtfestival GLOW zie je lichtkunstwerken van kunstenaars en vormgevers uit verschillende landen. De organisatoren van GLOW bepalen elk jaar een ander thema en daardoor wordt GLOW elk jaar weer een andere ‘tentoonstelling’. Met GLOW Next Generation sluiten we aan bij dat thema en bieden we deelnemende scholen lesbrieven en/of workshops. Het thema voor 2022 is Urban Skin

Meer informatie over lichtfestival GLOW 2022 vind je hier.

GLOW Museum Monsters

Aaaaaaaahhhhaaaa monsters! Gelukkig zijn ze helemaal niet eng, maar vooral heel erg leuk, grappig en een beetje griezelig. Elk kind kan ze zelf maken. En omdat monsters geen vanzelfsprekende vorm hebben, kunnen zij daar met hun fantasie helemaal een eigen draai aan geven. Krijgt het monster één oog, zeven of tien? Armen en benen of misschien wel gevaarlijke klauwen? Hoorns of haren? 
Dit jaar nemen kinderen en brugklassers het Van Abbemuseum over tijdens GLOW op 12 t/m 19 november!
Ze maken eigen Museum Monsters en tags geïnspireerd op Eindhovense Street Art en de collectie van het museum. 
CultuurStation en Atelier MCFW hebben een lesbrief met PowerPoint ontwikkeld, waarmee iedere leerkracht naar eigen inzicht creatief aan de slag kan. 
Meer informatie vind je in de activiteiten hieronder. 

INSCHRIJVEN
4 resultaten gevonden
PO verwijder alle filters