Kenniscentrum voor cultuuronderwijs

Alles wat je wilt weten over cultuuronderwijs vind je bij het kenniscentrum! 

 

Leerplein

CultuurStation verzamelt het lokale aanbod voor scholing en professionaliseringstrajecten voor schoolteams, cultuurprofessionalsindividuele leerkrachten (PO) en docenten (VO) op het Leerplein. Het Opleidingsaanbod is divers: van co-teaching in de klas op vraag van een leerkracht tot workshops voor een team voor het verwerven van basisvaardigheden van een kunstdiscipline. 

Daarnaast onderhouden en initiĆ«ren we kennis- en netwerkgroepen die samen hun kennis delen en komen tot een gemeenschappelijke werk-of leeruitkomst. Iedere 2 jaar organiseert CultuurStation een lokale inspiratiedag voor alle doelgroepen, daarnaast vinden er ook studiedagen plaats voor specifieke doelgroepen. 

 

Kennisdelen 

CultuurStation deelt de informatie, kennis en toepassing over theoretische achtergronden in onze programma's zoals De Culturele Ladekast en procesgericht werken. 

We delen de kennis en informatie rondom cultuureducatie door het plaatsen van opvallende artikelen, zo houden we jullie op de hoogte van de relevante inzichten en ontwikkelingen.

 

Advies en ondersteuning

CultuurStation adviseert en begeleidt scholen, culturele instellingen en cultuurprofessionals bij de inrichting en ontwikkeling van cultuureducatie in hun organisatie.  Wij zijn daarin een onafhankelijke partner met veel ervaring in het onderwijs en de cultuur. Je kunt als cultuurprofessional ook materialen bij ons lenen die betrekking hebben op digitaal onderwijs. Kijk eens naar materialenlijst, met daarop onder andere de mobiele digi-kist, of daar iets voor je bij zit .