Primair onderwijs

Voor de verschillende leerjaren binnen het primair onderwijs zijn er vele projecten en schoolvoorstellingen door culturele instellingen ontwikkeld. Je kunt die boeken via deze site. Er is ook specifiek aanbod voor de scholen die deelnemen aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit.  Dat zijn activiteiten binnen Cultuurtraject-op-maat. Naast aanbod voor de leerlingen zijn er ook mogelijkheden voor leerkrachten of teams om in te zetten op de eigen professionalisering binnen cultuureducatie, daarvoor zijn er in het kenniscentrum scholingsmogelijkheden opgenomen.

Alle activiteiten zijn in een bijbehorende lesbrief gelinkt aan de doorlopende leerlijn voor een kunstdiscipline die gebaseerd is op de ontwikkeling van de culturele vermogens van leerlingen vanuit de Culturele Ladekast. In deze lessen staat de leerling centraal en gaat het met name om het proces zelf en minder om het eindproduct. Er wordt gewerkt volgens procesgerichte didactiek.

Op de digitale Culturele Ladekast kan een school, die daarvoor een inlogcode heeft, lessen vinden die een leerkracht zelf kan geven.  

Digitale Culturele Ladekast