Leerkrachten en teams PO

Graag wijzen je op de vele mogelijkheden die CultuurStation individuele leerkrachten en schoolteams biedt om zich te professionaliseren op het gebied van cultuuronderwijs. Het aanbod van trainingen en workshops, dat onderaan op deze pagina is verzameld, is zeer divers.

Nieuw is de korte training: Reflecteren met leerlingen, kun je leren. Monique Fischer gaat samen met de deelnemers op zoek wat je moet doen als er staat dat je de competentie ‘reflecterend vermogen’ moet ontwikkelen.  

Wegens succes hebben we de training Concrete toepassing procesgerichte didactiek geprolongeerd. Hierin krijg je handvaten om goede open opdrachten te maken om de creativiteitsontwikkeling van de leerlingen te stimuleren.  

We vermelden de training Basisvaardigheden beeldend en training Basisvaardigheden muziek van CKE, die je tools geven om je te bekwamen in die kunstdisciplines,  waardoor de lessen aan je leerlingen verbeteren.  

De Training ICC is al jaren de beleidscursus die je kunt volgen om het certificaat van Interne Cultuur coördinator te behalen. Deze opleiding wordt verzorgd door Fontys HKE (PABO) in samenwerking met CultuurStation en geeft je grip op hoe je op je school cultuuronderwijs een vast plek kunt geven. Inschrijven voor de Training ICC doe je HIER.

We nodigen je uit om je via onderstaand inschrijfformulier meteen in te schrijven voor een training. Wil je een training of workshops voor (een deel van) het team op je school aanvragen, neem dan contact op met de intermediair die gekoppeld is aan je school. 
Voor scholen de deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit zijn bovenstaande professionaliseringstrajecten gratis. 

Naast CultuurStation en CKE biedt STRP ook workshops aan voor leerkrachten, waarvoor je rechtstreeks bij hen kunt inschrijven.  

Inschrijfformulier Trainingen Leerplein PO

Co-teaching

Co-teaching  is een onderdeel van het Cultuurtraject op Maat en alleen aan te vragen via de intermediair van de school.

Een cultuurprofessional kan een leerkracht coachen bij het maken en geven van basislessen binnen een bepaalde discipline vanuit de Culturele Ladekast.  
Deze basislessen worden geborgd in de Digitale Culturele Ladekast, zodat de leerkracht de lessen later zelfstandig kan geven. 
De intermediair zoekt uit de aanbieders/zzp-ers de geschikte vakdocent voor de school. Deze kan middels een aanvullend budget worden ingezet.  
Er zijn maximaal 10 taakuren per groep inzetbaar voor de begeleiding van de leerkracht. 

Meer informatie
8 resultaten gevonden
Leerkrachten PO verwijder alle filters