Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Stedelijke projecten
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep SO, PO, SBO
Leerjaar Groep 5, Groep 6

Voorstelling waarin hopelijk niks gebeurt - Theater Artemis

MONTY PYTHON VOOR KINDEREN

Wij beloven u niks, maar maken wij dat waar? 
Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt lijkt nog het meest op een luchtkasteel; niks en alles tegelijkertijd. 
Verveel je kostelijk met een ogenblikje dat struikelt, een detail dat over het hoofd gezien wordt en een volgend moment dat niet meer komt. 
Monty Python voor kinderen, met een artiest die niet op mag en een portier die wanhopig op zoek is naar zichzelf. 
Dwaal gerust af als zij dat ook doen. Slaap lekker!

Inschrijven voor deze voorstelling

 

Negentien jaar geleden stal Jetse Batelaan de harten van het theaterpubliek met de ‘Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt’. “Geniaal”, oordeelde Brabants Dagblad over zijn eerste jeugdregie. De voorstelling sleepte er de Gouden Krekel mee in de wacht, de prijs voor beste jeugdvoorstelling van het seizoen. Geproduceerd door Theatergroep Max in 2005, keert de voorstelling nog regelmatig terug in de theaters. Nu onder de vlag van zijn eigen gezelschap Theater Artemis en van Europa tot de Verenigde Staten, Canada en weer terug!
Spelers: Martin Hofstra en Mourad Baaiz (Mourad vervangt de rol van René Geerlings)

Over Theater Artemis
Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit ‘s-Hertogenbosch. Zij maken interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met ons publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Theater dat verstoort en verstoord wordt. Theater waarbij publiek en voorstelling elkaar vinden in een gedeelde staat van verwarring. Niets ligt meer vast. Alles ligt open. Wij hebben alleen elkaar. Help! Wat nu? Artemis biedt de kracht om de wereld op zijn kop te zetten. Ze maken voorstellingen en kunstprojecten voor alle kinderen die naar school gaan en alle andere mensen die dan nog over blijven. Ondanks het feit dat ze vaak maar met moeite aan het woord komen, proberen ze toch les te geven. Midden in de chaos onderwijzen we een bijzonder vak: lessen in vertrouwen aan een wereld in paniek.

Over Wonka podia 
Wonka Podia is een samenwerking van vijf theaters in de Brainportregio (De Schalm, De Hofnar, De Kattendans, De Cacaofabriek, Het Speelhuis en Het Parktheater) waarbinnen kennis en ervaringen worden gedeeld op het gebied van onder meer techniek, marketing en programmering. Wonka Podia streeft ernaar om podia toegankelijker te maken voor iedereen die dat wil. Thema’s als inclusiviteit, internationalisering en educatie staan dan ook centraal. 
Wonka Podia was één van de 26 Regio Deals Brainport Eindhoven. Vanaf begin 2024 is het samenwerkingsverband een officiële stichting geworden. 
Website: www.wonkapodia.nl 

Theater voor iedereen
Wonka Podia heeft als missie om theater zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.. Op verfrissende en eigentijdse wijze, en – waar mogelijk - met gebruik van de nieuwste technologieën wil Wonka Podia ervoor zorgen, dat zoveel mogelijk inwoners uit de Brainportregio kunnen genieten van theater. Kinderen hebben hierbij speciale aandacht, ze zijn immers de bezoekers van de toekomst. Een fantastische theaterervaring brengt een kind veel meer dan alleen een leuke middag. Theater ontroert, ontspant, zet aan het denken, confronteert, zorgt voor anders leren kijken. Zij gunnen dit elk kind.

Aanbieder(s)

Wonka Podia
Parktheater Eindhoven

Locatie

Parktheater

Losse inkoopprijs

Deze voorstelling wordt gratis aangeboden

Datum

16 t/m 27 juni 2025

Schooljaar

2024-2025

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken