Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Studenten, SO, PO, VO, SBO, VSO
Leerjaar Groep 6, Groep 7, Groep 8 , VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs, Brugklas

Pro DJ workshop

Voor iedereen die de beste DJ van het heelal wil worden, die benieuwd is naar wat ‘beatmixen’ is, die een gezellige groepsactiviteit zoekt, of die gewoon eens iets anders wil doen.

Pro-DJ-Workshop verzorgt DJ-workshops naar wens op locatie. In groepen vanaf 1 tot maximaal 24 deelnemers laten ervaren DJ’s je kennismaken met alle ins en outs van het DJ-vak. Als gezellige en muzikale groepservaring is een Pro-DJ-Workshop een leuke alternatief voor scholieren en leerlingen.

Onze workshops starten 90 minuten voor aanvang van het overeengekomen tijdstip. Op dat moment komt de workshopleider bij u aan met alle apparatuur. Die apparatuur lossen we het liefst mogelijk zo dicht mogelijk bij de plek waar de workshop plaats zal vinden. Wanneer alle apparatuur binnen is, zetten we alle DJ-stations op en kan de workshop beginnen.

Na installatie en een laatste soundcheck, zijn we klaar voor de deelnemers die alleen, of met zijn tweeën, plaatsnemen achter een DJ-set (afhankelijk van leeftijd en pakketkeuze). Uw workshop-DJ stelt zichzelf voor en deelt o.a. zijn eigen DJ-ervaringen en beantwoordt eventuele vragen uit de groep.

Na deze korte introductie gaan we snel aan de knoppen. Vreemde knoppen vragen om te worden ingedrukt. En tijdens de workshop mag iedere deelnemer dat ook. Draai naar links, rechts, schuif naar boven, naar beneden of gebruik er twee tegelijk, alles mag, niks is fout. Zo verkennen we alle functies van de knoppen op de controller.

En dan beginnen we met mixen. De workshop-DJ is aanwezig voor extra uitleg. Aan het einde van de Pro-DJ-workshop zijn de deelnemers in staat om een toffe DJ-mix of -overgang te maken met hun eigen gekozen tracks. En voor de ware Pro’s is er dan ook nog ruimte om voor de groep als publiek op te treden.

JE EERSTE DJ-GIG … HOE VET IS DAT !?!?!?!

PS: Al onze workshops zijn ‘silent’. Deelnemers werken op hun eigen koptelefoon en veroorzaken geen geluidsoverlast voor omstanders of aangrenzende ruimtes. 

 

Aanbieder(s)

Pro-DJ-Workshops

Locatie

Effenaar, Op school

Losse inkoopprijs

Starttarief voor een workshop van 60 minuten voor max 30 leerlingen is €349. 
Extra rondes zijn tegen een meerprijs bij te boeken.

Additionele kosten

€0,50ct p/km (eerste 10km zijn vrij van kosten)

Datum

Op aanvraag

Schooljaar

2024-2025

Duur

60-90 minuten per ronde/groep, echter zijn er ook trajecten te realiseren waarbij meerdere lessen gegeven worden over meerdere dagen.

Minimaal aantal leerlingen

1

Maximaal aantal leerlingen

30

Vereiste aantal begeleiders

0

Culturele competenties

Creërend

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Kunst en Technologie
Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Maken

Indicator(en) voor de inzet van technologie

Technologie wordt gebruikt als tool of medium: De leerling gebruikt technologie om kunst te maken.
Kunst & Technologie activiteit inzetten om verwonderen en dromen te stimuleren: De leerling komt in aanraking met technologische kunst die aanzet tot verwonderen en dromen.

Technologie waarmee wordt gewerkt

Computer
Licht en/of geluid

Aansluiting met andere disciplines

Muziek/Beeldend/Dans/Theater