Categorie van activiteit Schoolvoorstelling, Cultureel aanbod instellingen, Stedelijke projecten
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO, SBO

WIEDEEDHET- Maas Theater en Dans - aangeboden door Wonka Podia

Voorjaar 2024 krijgen de leerlingen uit groep 5 en 6 zomaar een theatervoorstelling cadeau! Wonka, de samenwerkende podia uit de Brainportregio (Parktheater, Het Speelhuis, Cacaofabriek, De Schalm, De Hofnar en De Kattendans) bieden de voorstelling in hun gemeentes gratis aan omdat ze het leerlingen uit groep 5 en 6 gunnen om verwonderd te raken en hun fantasie te prikkelen.

Voor deze tweede editie is de keuze gevallen op de prachtige voorstelling ‘WIEDEEDHET’ van Maas Theater en Dans. Deze voorstelling wordt voor de Eindhovense leerlingen gespeeld in het Parktheater. 

EEN VOORSTELLING VOOR WAAROM-VRAGERS

Wie is die geheimzinnige man achter het gordijn in de kamer? Van wie is deze portemonnee , waarom zit er een touwtje aan en waar leidt dat touwtje ons heen? Hoe komt die witte verf op de winterjas van de vader en waar is de moeder met de loden pijp naartoe? Is de buurvrouw wel echt een buurvrouw? En is de tennisleraar wel echt verliefd? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- opeens verdwijnt. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

WIEDEEDHET is op een grappige manier spannend, raar en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat schreeuwt om een oplossing...

WIEDEEDHET gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Maar ook over accepteren dat er op sommige vragen geen antwoorden zijn.

Aanbieder(s)

Wonka Podia
Parktheater Eindhoven

Locatie

Parktheater

Losse inkoopprijs

gratis deelname. Voorsteling wordt aangeboden door Wonka Podia

Datum

27 mei t/m 30 mei en 10 t/m 21 juni 2024

Schooljaar

2023-2024

Duur

60 minuten

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken