Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep SO, PO, SBO
Leerjaar Groep 4, Groep 5, Groep 6

Het mooiste blauw - Studio Figur

In Het mooiste blauw wordt je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

Nog een nacht slapen en dan zal in een koninginnenrijk hier ver vandaan, de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort ze om haar heen vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen. Zij zal haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

Studio Figur is een Utrechts gezelschap dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In onze voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Foto's Bart Grietens

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Pand P

Losse inkoopprijs

€ 12,50 per leerling

Datum

29, 30 en 31 mei 2024

Schooljaar

2023-2024

Duur

45 minuten + voorbereiding en reflectie door de leerkracht a.d.h.v. begeleidende lesbrief

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Muziek
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken