Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Voorstellingen VO
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep VO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6

Cashen!

Wat kost volgens jou een colaatje of ice-tea op het terras? Betaal je die dan zelf? En een treinkaartje naar het volgende station, enig idee?

Wat kun je van dat geld eigenlijk nog meer doen?

En als je telefoonrekening hoger is dan verwacht, betalen je ouders dat dan? Of heb je dan echt zelf een probleem?

De waarde en risico’s van geld

Hoe gaan jongeren om met geld? Kennen ze de waarde? Zijn ze zich bewust van de risico’s die het lenen van geld meebrengen? Tijdens deze interactieve voorstelling worden leerlingen uitgedaagd door Ronny Cash. Ronny is een ‘master spender’. Geld moet zo snel mogelijk rollen, vindt hij. Zijn motto: ‘Spenden-spenden-spenden mensen!!!’ Gelukkig wordt Johnny geassisteerd door zijn charmante vrouw; Conny Cash. Zij is een werkelijk spaarwonder en houdt Ronny scherp in de gaten. Niet je gehele fortuin gelijk over de balk smijten, maar vooral ook fijn sparen voor later, is haar advies

Iedere leerling heeft wel iets wat hij erg graag wil hebben. Maar hoe bereikt hij dit doel, zo snel mogelijk. Snel, maar wél zonder schulden? Want hoe voelt dat, het hebben van schulden? En op wat voor soort manieren speelt geld een rol in het dagelijks leven en wat zijn ‘gezonde’ bestedingspatronen?

Keuzes maken en bewust omgaan met je geld staat bij deze interactieve spelshow centraal. Gezond omgaan met geld blijkt gekoppeld te zijn aan een gezond verstand! Na dit interactieve uur is er gegarandeerd een nieuwe kijk op geld.

Bij deze voorstelling wordt één klas in drie groepen verdeeld. Zij strijden tegen elkaar. De prijs voor het winnende team komt voor rekening van de opdrachtgever.

Stoelen voor leerlingen in theateropstelling

Tijdens deze voorstelling worden de leerlingen in drie teams verdeeld en is er aan het einde ook een winnend team! Voor deze winnaars moet er een prijs worden geregeld.

Let op, een interactieve voorstelling veroorzaakt soms geluidsoverlast.

Eventueel uit te breiden met een napraat moment met medewerkers van een bank en/of een ouderavond over financiële opvoeding i.s.m. een deskundig spreker.

Deze voorstelling is ontwikkeld samen met de Rabobank.

Kennis als uitgangspunt Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -CASHEN-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

Aanbieder(s)

Helder Theater

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

voor boekingen neem contact op met Helder Theater Info@heldertheater.nl of telefoon: 0610753230

Datum

In overleg

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024, 2022-2023, 2021-2022, 2020-2021, 2019-2020

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

50 minuten

Maximaal aantal leerlingen

50 leerlingen

Vereiste aantal begeleiders

1 docent per klas

Culturele competenties

Reflectief

Disciplines

Theater