Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 3, Groep 4

Light Graffiti

Tijdens deze reeks van drie lessen gaan de leerlingen onder begeleiding van twee docenten een eigen Light Graffiti kunstwerk maken. 

Een light graffiti kunstwerk ontstaat door gebruik te maken van een lange belichtingstijd op een camera en een bewegende lichtbron. Er worden lichtsporen vastgelegd, waaruit een kunstwerk tot stand komt.

De eerste les start met een gezamenlijke light graffiti demonstratie door de docenten. Zij geven uitleg over light graffiti met foto’s en demonstraties en hoe de foto’s worden gemaakt.

De les eindigt met het spel Pictionary in light graffiti-stijl. Daarna gaan we met z’n allen oefenen hoe het is om ruimtelijk en op schaal te tekenen met licht. De groep wordt in kleinere groepjes opgedeeld en beginnen de leerlingen met het maken van een schets op papier. Per groep is er een light graffiti docent beschikbaar die met de leerlingen aan de slag gaan om de schetsen te vertalen in een light graffiti foto. We maken op dezelfde manier een groepsfoto en evalueren samen.

Aanbieder(s)

Dynamo

Locatie

Dynamo, Op school

Losse inkoopprijs

€500,- voor de gehele reeks

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023, 2021-2022, 2020-2021

Duur

3 x 60 min.

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Creativiteit
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Maken