Go Digital? - Over vriendschap en relaties

Het gedrag van mensen in onze samenleving is de afgelopen jaren flink veranderd door de komst van het internet. De digitale wereld lijkt soms belangrijker dan de fysieke realiteit.

Twee designers van Manifestations2020 creëren bewustwording over het hedendaags gebruik van digitale media en vragen op confronterende wijze aandacht voor de mogelijke gevolgen.

Saskia Verleg heeft Go Digital Babywear ontwikkeld. In dit ontwerp wordt een klein schermpje geplaatst in babykleding en om te navigeren gebruik je de grijze delen van de outfit. De baby zal alle aandacht krijgen, en niet eens doorhebben dat je focus op het web ligt. Een win-win situatie?  


Mariska Stapel heeft een documentaire gemaakt over het fenomeen E-girls: Raak verdwaald in de roze wolken van de online e-girl wereld. Ontdek de levens van deze schattige en sexy meisjes, laat je verleiden door hun charmes. Maar pas op, aan de donkere kant vind je schaamte, duistere transacties en ongezonde obsessies. 

Verdwaal, verbaas en verwonder je in deze documentaire over online wereld van de schattige & sexy e-Girls. Een roze wereld met een zwart randje, waar obsessies en cash de dienst uitmaken.

Hoe staan de leerlingen zelf in de digitale wereld? Wat zijn de goede kanten en waar zitten de risico’s en hoe ga je daarmee om? En wat als er iets mis gaat?  

 

Leerdoelen

Analyserend
Reflectief

Doelgroep

VO

Programmalijn

Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Kunst en Technologie
Overige

21ste eeuwse vaardigheden

Kritisch denken
Sociale en culturele vaardigheden

Data

in overleg