Categorie van activiteit CmK cultuurtraject basis route 2, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO, VO
Leerjaar Groep 7, Groep 8 , VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, VWO 1-2-3, Brugklas

Inclusive Design: Her-story

In de Her-story videos presenteert Claire L. Evans namens De Creatieve Code over de rol van vrouwen in technologie ontwikkeling. In de drie video’s verbindt deze Computer Girl kunst uit MU met technologie, programmeren, diversiteit en haar kat, Mrs. Whiskers. 

 

 

 

In de eerste video duik je in de geschiedenis: wat waren vroeger de rollen van vrouwen in de computertechnologie? In het tweede filmpje vertelt Claire over de huidige situatie van vrouwen in tech aan de hand van een voorbeeld: de geschiedenis van het internet. In het laatste filmpje vertelt Claire over het belang van inclusiviteit in design aan de hand van een aantal voorbeelden. Daarnaast geeft ze ook een design opdracht mee aan de kijkers.

Deze filmpjes zijn via het platform van De Creatieve Code beschikbaar om in te zetten in jouw lessen. In Eindhoven biedt MU ook een gastdocent die jouw leerlingen begeleidt in het creatief proces. Per les gaan we in op één filmpje. Als extraatje bij de lessenserie neemt MU je ook mee naar de oorsprong van de filmpjes: de tentoonstelling Computer Grrrls. In de vorm van een virtuele rondleiding maak je kennis met de kunstwerken die het verhaal vertellen over vrouwen in de tech-wereld. 

 

Bonustip: de filmpjes en lesmateriaal zijn ook te vinden op het platform van De Creatieve Code. 

 

Aanbieder(s)

MU Eindhoven

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

300 euro per klas (minimale afname is 2 klassen)

Datum

In overleg

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022

Duur

3 x 45-60 min

Culturele competenties

Creërend
Reflectief

Future skills

Kritisch denken
Digitale geletterdheid

Disciplines

Design
Kunst en Technologie

Meemaak-/maakactiviteit

Maken