MU Eindhoven

Het hybride hier, nu en straks van de visuele cultuur

Wat precies het verschil is tussen een museum en een artspace? We moeten schaamtevol bekennen dat wij dat ook niet weten. Wat we overigens wel weten is dat MU onder de laatste categorie valt. En dat we dat moeten opvatten als een vruchtbare broedplaats voor creativiteit. Die creativiteit kun je onder andere laten aanwakkeren door exposities, muziek, design en nieuwe media. Waarbij vooral vooruitgedacht wordt. MU hangt niet graag in het verleden, maar focust zich op het hier, nu en de toekomst. Dat betekent dus geen Middeleeuwse schilders, maar hypermoderne tentoonstellingen.

Met MU Play&Learn wil MU jong en oud op een speelse manier laten kennismaken met kunst en beeldcultuur en de nieuwe creatieve technieken die vandaag de dag door kunstenaars gebruikt worden. In onze expositieruimte op Strijp-S, maar ook online en op locatie. 

Mogelijkheden duurzame samenwerking

MU op Strijp-S presenteert exposities van hedendaagse kunst & technologie. Voor de bovenbouw po is diepere samenwerking mogelijk. De Creatieve Code (DCC) is het resultaat, de verzameling van alles wat MU samen met scholen heeft ontwikkeld en ontdekt. Activiteiten uit DCC stemt MU af met de school, op hun programma en leervraag. DCC wordt ook ingezet voor bijscholing van leerkrachten - zij geven zelf projectlessen. Kunst en kunstenaar zijn altijd uitgangspunt, je verhouden tot een kunstwerk is de basis.

Tweede locatie

Torenallee 40-06
5617 BD Eindhoven
Tel:

Discipline

Beeldend, Design, Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

CmK cultuurtraject basis, CmK cultuurtraject op maat, Culturele aanbieder, Cultuurprofessional