MU Eindhoven

EEN HUIS VOOR HYBRIDE KUNSTEN

 

In MU Hybrid Art House op Strijp-S draait het om kunst in de breedste zin van het woord. Samen met voornamelijk jonge makers en een breed, internationaal publiek gaat het er bij MU niet om wat kunst is, maar wat kunst kan zijn. 

Exposities en events bij MU kunnen onvoorspelbaar zijn, speels, ontroerend, prikkelend en visionair, en nodigen uit om je actief te verhouden tot de werken en de wereld om je heen. Bij voorkeur produceren, presenteren en initiëren we nieuw werk dat we omringen met een prikkelend randprogramma waarin we graag de grenzen tussen disciplines overschrijden. 

Daarbij staat kennismaking met, verdieping van en hands-on eigen ervaring met het maken van kunst voorop. We zijn nieuwsgierig naar talent en dagen talenten uit nieuwsgierig te zijn.

Met MU Play&Learn wil MU jong en oud op een speelse manier laten kennismaken met kunst en beeldcultuur en de nieuwe creatieve technieken die vandaag de dag door kunstenaars gebruikt worden. In onze expositieruimte op Strijp-S, maar ook online en op locatie. 

Mogelijkheden duurzame samenwerking

MU op Strijp-S presenteert exposities van hedendaagse kunst & technologie. Voor de bovenbouw po is diepere samenwerking mogelijk. De Creatieve Code (DCC) is het resultaat, de verzameling van alles wat MU samen met scholen heeft ontwikkeld en ontdekt. Activiteiten uit DCC stemt MU af met de school, op hun programma en leervraag. DCC wordt ook ingezet voor bijscholing van leerkrachten - zij geven zelf projectlessen. Kunst en kunstenaar zijn altijd uitgangspunt, je verhouden tot een kunstwerk is de basis.

Tweede locatie

Torenallee 40-06
5617 BD Eindhoven
Tel:

Discipline

Beeldend, Design, Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

CmK cultuurtraject basis, CmK cultuurtraject op maat, Duurzame samenwerking, Culturele aanbieder, Maak het mee