MU Eindhoven

EEN HUIS VOOR HYBRIDE KUNSTEN

In MU Hybrid Art House op Strijp-S draait het om kunst in de breedste zin van het woord. Samen met voornamelijk jonge makers en een breed publiek verkent MU wat kunst kan zijn. 

“Ik wist niet dat kunst er ook zo uit kon zien” – leerling groep 6

Exposities en events bij MU zijn onvoorspelbaar, speels, ontroerend, prikkelend en -volgens sommigen- visionair. De makers en projecten die MU laat zien nodigen je uit om je actief te gaan verhouden tot de wereld om je heen. De ideeën van makers staan hierbij centraal en overstijgen vaak de grenzen tussen disciplines.   

“Dit bezoek was mind-blowing” – leerling groep 8

Met MU Play&Learn laat MU jong en oud op een speelse manier kennismaken met kunst, beeldcultuur en nieuwe creatieve technieken die kunstenaars vandaag de dag gebruiken. Dat gebeurt vanuit onze expositieruimte op Strijp-S, maar ook online en op school. Door kunst te vertalen naar een hands-on ervaring in de klas dagen we leerlingen uit nieuwsgierig te zijn.

“Ik was werkelijk verbaasd en verrast door het enthousiasme van de kinderen. Ik heb een nieuwe kant van mijn leerlingen gezien” – leerkracht groep 7 

Mogelijkheden duurzame samenwerking

MU op Strijp-S presenteert per jaar gemiddeld zes exposities van hedendaagse kunst & technologie. Vanuit dit programma ontwikkelen we diverse workshops en lesmaterialen voor diverse doelgroepen. Met deze materialen, die onder andere te vinden zijn op www.decreatievecode.nl, geven we graag een terugkerende samenwerking op scholen vorm. De ambities, thema’s en leervragen van school zijn het uitgangspunt bij een dergelijke samenwerking. Naast activiteiten in de klas die MU kan organiseren zijn er ook mogelijkheden tot deskundigheidsbevordering. Zo gaf het educatieve team van MU al tientallen docententrainingen waarin bestaand lesmateriaal werd gekoppeld aan de vraag van school.

“Ik zou in de toekomst zeker opnieuw bij jullie op bezoek komen. De begeleiding verdiende een compliment! Veel rust en leuke gesprekken met de leerlingen.” Leerkracht Bs. Karel de Grote

Tweede locatie

Torenallee 40-06
5617 BD Eindhoven
Tel:

Discipline

Beeldend, Design, Kunst en Technologie

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder