Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Leerplein
Soort activiteit Museumbezoek
Doelgroep Docenten VO, VO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs

Huh?! Een Hybrid Art House? - VO

Met zes tentoonstellingen per jaar onderzoekt MU met makers en publiek wat kunst kan zijn. Met talentvolle makers uit binnen- en buitenland overschrijdt MU de grenzen van design, wetenschap en technologie. Dat is wat ons hybride maakt, daarom noemen we onszelf een hybrid art house. Door naar kunst te kijken laat MU leerlingen de toekomst ervaren en fantaseren over hun ideale wereld van morgen. 

In een interactieve rondleiding bij MU zijn vooral de leerlingen aan het woord. Vertrekkend vanuit het actuele thema van de expositie en de visie van de kunstenaar bevragen de professionele rondleiders de leerlingen over hun (dagelijkse) leven, ideeën over de wereld en hun favoriete YouTube video's .

De wereld verandert in rap tempo en dat beïnvloedt de manier waarop we ons verhouden tot onze omgeving, ons werk en elkaar. De kunstenaars bij MU maken die veranderingen voelbaar en bieden interessante denkrichtingen om samen te verkennen. Dat doen we in gelijkwaardigheid. MU vraagt zowel leraar als leerling om ''het-zeker-weten'' even los te laten. In een veilige omgeving (niet toevalligerwijs buiten het eigen klaslokaal) gaan zij samen op zoek naar betekenissen achter kunstwerken en de blik van de kunstenaar op de actualiteit.

Aanbieder(s)

MU Eindhoven

Locatie

MU - Strijp-S

Losse inkoopprijs

3,50 per leerling

Schooljaar

2022-2023

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

45-60 minuten

Minimaal aantal leerlingen

15

Maximaal aantal leerlingen

30

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Passend bij stedelijke projecten

Dutch Design Week

Future skills

Kritisch denken
Digitale geletterdheid

Disciplines

Kunst en Technologie

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken