Categorie van activiteit CmK cultuurtraject basis route 1, CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO, VO
Leerjaar Groep 7, Groep 8 , VMBO 1-2, HAVO 1-2, VWO 1-2-3

Tijdreizen naar de toekomst

Met MU en het Parktheater X WILDPARK ga je in de toekomst kijken, of eigenlijk zelf mogelijke toekomsten verzinnen

Het Parktheater X WILDPARK jeugdtheater en MU bieden scholen en leerlingen praktische handvatten om alternatieve toekomstscenario’s te verzinnen en tot leven te laten komen. In de tentoonstelling van MU verkennen kunstenaars vaak de toekomst door zich af te vragen ‘’What if…’’

 

Onder begeleiding van een rondleider van MU onderzoek je de vragen van de kunstenaars en formuleer je zelf een speculatieve toekomstvraag.

Op school gaan de leerlingen met een theaterdocent van WILDPARKaan de slag om hun vraag te verbeelden. Wat gebeurt er in de toekomst? Wie speelt met wie? Zijn we alleen of omringen we ons met allerlei andere wezens? Zijn zij lief of continu kwaad?

Leerlingen zetten hun eigen verbeelding naar de toekomst, om zo hun persoonlijke scenario, vorm te geven en ervaarbaar te maken. Zo wordt de toekomst echt iets van vandaag! 

 

Het eindresultaat wordt in het Parktheater tot leven gebracht. Door de toekomst uit te spelen in een setting met professioneel licht en geluid, ervaren leerlingen de magie van theater en voegen ze zelf betekenis toe door te spelen met de sfeer en spanning van morgen.

* Het programma bij MU wordt ook aangeboden onder Maak het mee!. Dit is exclusief het schoolprogramma van en bezoek aan Parktheater Eindhoven.

Aanbieder(s)

Parktheater Eindhoven
MU Eindhoven

Locatie

MU - Strijp-S, Op school, Parktheater

Losse inkoopprijs

€400,- per groep

Datum

september t/m november 2022 en januari t/m maart 2023 Bezoek en lesdata in overleg (Bezoek aan MU, les op school & Parktheater)

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

5 uur totaal oLesbrief ‘proeven aan speculatief design’ oBezoek MU 60 min oTheaterles op school 90 min oPresentatie in Parktheater 90 min

Minimaal aantal leerlingen

minimaal 1 klas

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Passend bij stedelijke projecten

Dutch Design Week

Future skills

Creativiteit
Kritisch denken

Disciplines

Beeldend
Kunst en Technologie
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken