Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Dagprogramma
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Kunst & Tech festival op school!

De Creatieve Code brengt digitale, interactieve kunstwerken naar je toe. Ben jij benieuwd wat je moet verstaan onder digitale kunst? De beste manier om erachter te komen is door het te ervaren! 

De Creatieve Code is een leerlijn voor creatief programmeren en digitale kunst. Op het platform vind je lessen die je zelf kunt geven, maar er staan ook kunstwerken op die je naar school kunt halen. Zo leg je zelf een mooie basis aan kennis over kunst en technologie om je leerlingen het vervolgens zelf te laten ervaren.

In samenwerking met Cinekid zijn er voor De Creatieve Code een aantal kunstwerken ontwikkeld die gemaakt zijn om mee te nemen naar scholen. Elk kunstwerk onderzoekt een ander aspect van code vs. werkelijkheid. 

RGB Together onderzoekt hoe licht werkt: wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen mens en machine? Generation XYZ kijkt naar digitale en analoge ontwerpprocessen. Face Detected laat je spelen met gezichtsherkenning en Hexasynth verkent hoe we ons tot digitale geluiden verhouden. 

Het kunstfestival kent met De Codekunstshow een goede interactieve kick-off voor de hele school (of 2x de helft). De leerlingen worden ondergedompeld in de wereld van verschillende codekunstenaars en hun artistieke praktijk. 
 

De kunstwerken mogen de hele week op school blijven staan. Tijdens deze week kunnen de leerkrachten in de les aan de slag met allerlei creatieve code opdrachten. 

Ter voorbereiding van deze Kunst&Tech festivalweek gaat een docent van De Creatieve met de leerkrachten van de school aan de slag. Deze helpt bij het maken van een goede match tussen De Creatieve Code en het reguliere lesprogramma. 

Op de laatste dag van dit Kunst&Tech festival worden de ouders uitgenodigd. De kinderen kunnen dan alles laten zien wat zij gemaakt en geleerd hebben. 

Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Kijk hier naar de terugblik op het mediafestival op de NUTS basisschool in Teteringen.


Omdat er grote verschillen tussen scholen zijn, is dit een programma op maat. Neem contact op met MU als jullie deze uitdaging aan willen gaan. 

Aanbieder(s)

MU Eindhoven

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

Vanaf €2500 per school.

De kosten worden in overleg met de school bepaald op basis van het formaat van de school en het aantal kunstwerken dat op het festival gepresenteerd wordt. 

Datum

In overleg af te stemmen

Schooljaar

2024-2025, 2022-2023, 2021-2022

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

3 - 5 dagen

Minimaal aantal leerlingen

100

Maximaal aantal leerlingen

nvt

Culturele competenties

Analyserend
Creërend

Passend bij stedelijke projecten

Dutch Design Week

Future skills

Creativiteit
Digitale geletterdheid

Disciplines

Kunst en Technologie

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken

Indicator(en) voor de inzet van technologie

Kunst & Technologie activiteit inzetten om een kritische, open houding te stimuleren: De leerling onderzoekt verschillende posities ten aanzien van technologische ontwikkelingen en kan zijn/haar eigen positie bijstellen.
Kunst & Technologie activiteit inzetten om verwonderen en dromen te stimuleren: De leerling komt in aanraking met technologische kunst die aanzet tot verwonderen en dromen.

Technologie waarmee wordt gewerkt

Programmeren/coderen
Licht en/of geluid

Aansluiting met andere disciplines

Burgerschap
Muziek/Beeldend/Dans/Theater