Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 6, Groep 7, Groep 8

Interactief Kunstwerk in de Klas

De Creatieve Code brengt digitale, interactieve kunstwerken naar je toe. Ben jij benieuwd wat je moet verstaan onder digitale kunst? De beste manier om erachter te komen is door het te ervaren! 

De Creatieve Code is een leerlijn voor creatief programmeren en digitale kunst. Op het platform vind je lessen die je zelf kunt geven, maar er staan ook kunstwerken op die je naar school kunt halen. Zo leg je zelf een mooie basis aan kennis over kunst en technologie om je leerlingen het vervolgens zelf te laten ervaren.

 

De kunstwerken waar het om gaat, zijn RGB Together, Generation XYZ, Face Detected en Hexasynth. De Codekunstshow is een interactieve presentatie waarin je wordt ondergedompeld in de wereld van verschillende codekunstenaars en hun artistieke praktijk. Alle opties kun je met workshop boeken. Dan komt er een codekunstenaar naar je school die het werk uit handen neemt. 

Bij RGB Together, Generation XYZ, Hexasynth en Face Detected kun je het kunstwerk ook op zichzelf staand boeken en het in een week door je hele school laten ervaren. De keuze is aan jou.

RGB Together: licht

Generation XYZ: (digitaal) ontwerp 

Hexasynth: geluid

Face Detected: gezichtsherkenning

Aanbieder(s)

MU Eindhoven

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

Voor workshops hanteren we een prijs van 350 euro per dagdeel (2 workshops per dagdeel mogelijk). Voor kunstwerken op school maken we een passende prijsafspraak.

Datum

In overleg af te stemmen

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022

Duur

Workshopduur is gemiddeld 1,5 uur

Culturele competenties

Analyserend
Creërend

Future skills

Kritisch denken
Digitale geletterdheid

Disciplines

Beeldend
Kunst en Technologie