Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 6, Groep 7, Groep 8

Ontwerp je eigen toekomst

Ontwerp je eigen toekomst is een speciaal, doorlopend (gast)lesprogramma van MU Play&Learn voor groep 7&8 in het kader van de doorlopende leerlijn voor Cultuureducatie met Kwaliteit binnen het PO.

Wat zal in de toekomst normaal zijn? De leerling doorloopt vanuit deze vraag een ontwerpproces: van idee en schets naar zelf bouwen. Het eindresultaat wordt vormgegeven met herbruikt en gevonden materiaal. Het thema wordt in samenspraak met de school gekozen. Bijvoorbeeld de stad van de toekomst, reizen of de rage van de toekomst.

 

In 4 lessen laten we de leerlingen kennis maken met (Speculatief) Design en gaan ze denken en werken als een echt ontwerper. We duiken met de leerlingen in de mogelijkheden die de toekomst ons te bieden heeft. De kinderen leren het ontwerpproces doorlopen, maken in designteams kennis met hoe je een idee bedenkt d.m.v. een brainstorm en gaan hun idee vervolgens vanuit een schets opbouwen met verzameld materiaal.

Tijdens de 3e of 4e les brengt de groep een bezoek aan de tentoonstelling MU. In de laatste les krijgt de groep de kans om hun werk te presenteren en daarover de reflecteren, misschien wel samen met de ouders!

 

Aanbieder(s)

MU Eindhoven

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

Kosten op aanvraag

Datum

op aanvraag

Schooljaar

2021-2022

Duur

4 lessen (6 uur)

Minimaal aantal leerlingen

Maximaal aantal leerlingen

Vereiste aantal begeleiders

1 per 30 leerlingen

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Kritisch denken
Probleemoplosvaardigheden

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Maken