Evolutionaries - virtuele tour

Ontdek de nieuwe Bio Art & Design expo van MU: Evolutionaries. Tot en met 19 januari is deze alleen virtueel te bezoeken.

Het is weer die tijd van het jaar... MU organiseert Evolutionaries, haar veelgeprezen jaarlijkse Bio Art & Design tentoonstelling, van vrijdag 11 december t/m zondag 9 mei 2021. Net als je van de voorgaande edities gewend bent, kun je spannende werken verwachten op het grensvlak van biowetenschappelijk onderzoek en kunst & design die actuele thema's bespreekbaar maken en ter discussie stellen. Samen onderzoeken we de kleinste organismen en speculeren we over de grote vragen van onze toekomst. Denk aan kledingstukken die bijdragen aan voedselproductie en een onderzoek naar virussen en zombies als een manier om onze huidige situatie te begrijpen.

Dit jaar heeft de expo een extra feestelijk tintje, want de BAD Award viert haar 10-jarige bestaan! 

Naast de winnende kunstwerken van kunstenaars & wetenschappers van dit jaar brengen we negen van de winnende kunstenaars van de voorgaande BAD-edities samen in één expositie. Dit betekent dat de expositie bestaat uit twaalf unieke en diverse bio art & design installaties en projecten. 

Helaas is de tentoonstelling (nog) niet fysiek te bezoeken, maar we kunnen net als bij de voorgaande expo's een virtuele tour geven.

Leerdoelen

Analyserend
Reflectief

Doelgroep

PO
VO

Programmalijn

Beeldend/Design/Erfgoed/Kunst en Technologie (PO)

Disciplines

Beeldend
Design
Kunst en Technologie

21ste eeuwse vaardigheden

Kritisch denken
Digitale geletterdheid

Data

11-12-2020 tot en met 9-5-2021