Categorie van activiteit Leerplein
Soort activiteit Training
Doelgroep Leerkrachten PO, Cultuurprofessionals

Training Basisvaardigheden Beeldend

Leerkrachten kunnen op individuele basis, in de avonduren, deelnemen aan 6 workshops in de doorlopende leerlijn Beeldende Vorming. In deze workshops krijgt de leerkracht een basispakket aangereikt om de lessen beeldende vorming beter te kunnen geven. De workshops worden gegeven door een beeldend docent van CKE, die thuis is in het primair onderwijs én in het vakgebied beeldende vorming. 

Telkens staat een (technische) vaardigheid centraal, zoals technieken vanuit 2D, 3D of nieuwe media. In één les gaan we in op het ontwerpen van een opdracht met kunstbeschouwing als uitgangspunt en bij de laatste les gaan we in op het analytisch en reflectief vermogen. Ook de inhoud van de Culturele Ladekast (= doorgaande leerlijn) komt aan bod. Er wordt ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen binnen het kunstvak, waarbij we bespreken en onderzoekn wat de nieuwe mogelijkheden zijn en hoe we die kunnen toepassen.

De bijeenkomsten starten met kennisoverdracht en kennisdeling, daarna volgen toepassing en oefenen in de praktijk. Je schoolt je als leerkracht bij in specifieke vaardigheden om de lessen beeldend binnen de doorlopende leerlijn goed te kunnen geven.

Deze cursus kan ook op de school gegeven worden. Vraag naar de voorwaarden.

Aanbieder(s)

CultuurStation
CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

CKE, Op school

Losse inkoopprijs

€275,00 pp (CmK scholen gratis)

Additionele kosten

materiaalkosten ca €12,00 pp (plus BTW)

Datum

Woensdag 16, 23, 30 november 2022 en 11, 18 en 25 januari 2023, van 19.30-21.30

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022

Duur

6 workshops van 2 uur

Disciplines

Beeldend