Categorie van activiteit Leerplein
Soort activiteit Training
Doelgroep Leerkrachten PO, Cultuurprofessionals

Training Basisvaardigheden Beeldend

Leerkrachten kunnen op individuele basis, in de avonduren, deelnemen aan 6 workshops in de doorlopende leerlijn Beeldende Vorming. In deze workshops krijgt de leerkracht een basispakket aangereikt om de lessen beeldende vorming beter te kunnen geven. De workshops worden gegeven door een beeldend docent van CKE, die thuis is in het primair onderwijs én in het vakgebied beeldende vorming. 

Cultuurprofessionals die deelnemen aan deze workshops krijgen een basispakket aangereikt om de lessen beeldende vorming beter te kunnen geven.

Telkens staat een (technische) vaardigheid centraal, zoals technieken vanuit 2D, 3D of nieuwe media. In één les gaan we in op het ontwerpen van een opdracht met kunstbeschouwing als uitgangspunt en bij de laatste les gaan we in op het analytisch en reflectief vermogen. Ook de inhoud van de Culturele Ladekast (= doorgaande leerlijn) komt aan bod. Er wordt ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen binnen het kunstvak, waarbij we bespreken en onderzoeken wat de nieuwe mogelijkheden zijn en hoe we die kunnen toepassen.

De bijeenkomsten starten met kennisoverdracht en kennisdeling, daarna volgen toepassing en oefenen in de praktijk. Je schoolt je als leerkracht bij in specifieke vaardigheden om de lessen beeldend binnen de doorlopende leerlijn goed te kunnen geven. Deze cursus kan ook op de school gegeven worden. Vraag naar de voorwaarden.

Met Cultuurprofessionals gaan we in op de ontwikkelingen in het kunstvak, waarbij we bespreken en onderzoeken wat die nieuwe mogelijkheden zijn en hoe we die kunnen toepassen. De workshops worden gegeven door een beeldend docent van CKE, die thuis is in het primair onderwijs én in het vakgebied beeldende vorming. 

INSCHRIJFFORMULIER

Aanbieder(s)

CultuurStation
CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

CKE, Op school

Losse inkoopprijs

€275,00 pp (CmK scholen en - vakdocenten gratis)

Additionele kosten

materiaalkosten ca €12,00 pp (plus BTW)

Datum

23, 30 januari, 6, 20, 27 februari en 5 maart 2024, 19.30-21.30u

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023, 2021-2022

Duur

6 workshops van 2 uur

Disciplines

Beeldend