Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep SO, PO, SBO
Leerjaar Groep 3, Groep 4, Groep 5

Hoeheettut - Hoge Fronten (met Joke van Leeuwen)

Een beeldende en speelse voorstelling over letters, woorden en zinnen.

Kunnen lezen is mooi. Kunnen kijken is mooi. In ‘Hoeheettut’ doe je allebei. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan? Deze springerige voorstelling op basis van teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen is voor iedereen die net heeft leren lezen of van taal en letters houdt.

‘Hoeheettut’ is gebaseerd op de oorsprong van taal en teksten en tekeningen uit diverse boeken van Joke van Leeuwen, waaronder Mooi boek dat in 2016 bekroond werd met de Zilveren Griffel. Daarnaast zijn ook autobiografische elementen van Joke van Leeuwen in de voorstelling verwerkt. In een samenwerking tussen Joke van Leeuwen en regisseur Lieke Benders is dit alles bewerkt tot een kleurrijk verhaal voor kinderen die net beginnen te lezen (6+) en iedereen die van taal houdt.

Kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen speelt mee in deze voorstelling.

Over Hoge Fronten  
Theatergezelschap Hoge Fronten uit Maastricht maakt en speelt beeldende voorstellingen en performances in het theater of op (buiten)locaties. Onder leiding van Lieke Benders brengt Hoge Fronten het publiek op theatrale en poëtische wijze, letterlijk en figuurlijk in beweging, om nieuwe inzichten te ontdekken en op zoek te gaan naar universele gelijkenissen.

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Losse inkoopprijs

€ 12,50 per leerling

Datum

16 en 17 januari 2024

Schooljaar

2023-2024

Duur

50 minuten + voorbereiding en reflectie door de leerkracht a.d.h.v. begeleidende lesbrief

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Muziek
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken