Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO, SBO
Leerjaar Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4

Tomaatje op je neus

Zo eenvoudig is de magie van theater. Zeker voor de kleinsten voor wie spel nog werkelijkheid is. Met de meest eenvoudige middelen 'tovert' Arno de glimlach, de schaterlach bij zijn kinderpubliek en daardoor bij u als volwassene. De opmerking van een kind na afloop 'waarom heb je een tomaatje op je neus', werd de titel van deze voorstelling. Deze clown is in zijn meest pure en subtiele vorm wars van de grote effecten. En dus ervaren kinderen met plezier dat zo'n tomaatje clownsneus heet. 

Link Verdere informatie Tomaatje op je neus

Een vrolijk mannetje komt gek dansend op. Zijn muziek komt uit neuzen en oren van de kinderen. Dat is het begin van 50 wonderlijke minuten waarin Arno de wereld op zijn kop zet. Paard rijden op een strijkplank, toeterende spierballen van een kind en jongleren met tomaten. Met eenvoudige attributen speelt hij de meest wonderlijke acts. Arno worstelt met de accordeon, hoe bespeel je die? Hij blaast een kaarsje uit dat ‘floep’ op zijn hoofd terecht komt en weer gewoon brandt. Natuurlijk mogen kinderen meehelpen: met muziek maken of in een levensgrote zeepbel zitten. Hoe kan het toch, zo heb je een bezemsteel en zo is het een levende pop die een hartje uitdeelt. O ja, accordeon speel je met het puntje van de tong.

Niet alles verklappen nu, maar wel nog dit: zo leuk kan theater zijn met een tomaatje op je neus. Je zou daarom Arno zomaar clown kunnen noemen.

Aanbieder(s)

Arno Huibers Theaterproducties

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€ 650,- ex 9% btw 

Datum

hele jaar speelbaar

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023

Duur

45 a 50 minuten

Minimaal aantal leerlingen

geen minimum

Maximaal aantal leerlingen

150

Vereiste aantal begeleiders

in overleg

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken