Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Stedelijke projecten
Soort activiteit Workshop
Doelgroep PO, SBO
Leerjaar Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Workshop Museummonsters met LED lampje

Tijdens GLOW 2022 zie je projecties van 20.000 scholieren die hun monsters visualiseren en projecteren op én in het Van Abbemuseum (een concept van Hugo Vrijdag).

Hoe leuk zou het zijn om in de aanloop naar GLOW 2022 met de hele klas of school Museummonsters met lichtgevende ogen te maken? Je kunt je Museummonster ook nog als een button dragen!

Om het je makkelijk te maken wordt de workshop geheel uitgevoerd door de avonturenbegeleiders van De Ontdekfabriek. 

Er zijn twee mogelijkheden:

- Met de klas naar De Ontdekfabriek.

- De Ontdekfabriek geeft de workshop in de klas. LET OP: de workshop moet op de begane grond plaatsvinden vanwege de werkstations die we meenemen.

Wat gaan we doen?

Kinderen ontwerpen een eigen monster dat ze figuurzagen, decoreren en voorzien van een lampje met dynamische verlichting. Is het monster klaar?! Maak het met de wasknijper aan je kleding vast en je bent helemaal klaar om GLOW te bezoeken!

De Ontdekfabriek zorgt voor alle materialen en de gereedschappen om te kunnen figuurzagen (met een machine) en het lampje te laten branden.

Meld je klas(sen) aan via info@deontdekfabriek.nl (naam school en contactpersoon, telefoonnummer, aantal klassen en aantal leerling per klas, keuze naar Ontdekfabriek of in de klas).Aanbieder(s)

De Ontdekfabriek

Locatie

De Ontdekfabriek, Op school

Losse inkoopprijs

Workshop in De Ontdekfabriek: 6 euro per leerling, 25 euro reservering/koffie/thee (minimaal 15 leerlingen). Workshop op school in Eindhoven: 150 euro eerste klas, aansluitende extra klassen op dezelfde dag 100 euro (maximaal 25 leerlingen).

Additionele kosten

Buiten de stad Eindhoven berekenen we reiskosten.

Datum

1 oktober tot en met 11 november 2022

Schooljaar

2022-2023

Duur

1,5 uur

Culturele competenties

Creërend

Passend bij stedelijke projecten

Glow

Disciplines

Beeldend
Design
Maakonderwijs

Meemaak-/maakactiviteit

Maken