Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 8

Makers van de musical

Samen ontwerpen van de decorstukken voor de afsluitende musical

Een ruimte heeft een groot effect op de beleving van een situatie of gevoel. Hierdoor is het decor een belangrijk onderdeel van de musical. Objecten en decorstukken helpen om het verhaal op de planken tot leven te brengen. Daarnaast is elke musical anders: ander verhaal, andere benodigdheden en andere ruimtelijke wensen. Een ruimte die goed aansluit bij het verhaal kan daardoor voor een optimale beleving van de musical zorgen. 

Maar hoe ga je om met de ruimte op en rond het podium? En hoe betrek je de leerlingen in het ontwerpen en maken van die decorstukken?

Tijdens dit project gaan wij met de leerlingen ontwerpend aan de slag met als doel het verhaal van de musical met decorstukken en ruimtelijke elementen extra kracht bij te zetten. Om dat ontwerpproces te faciliteren, maken wij een maquette van de ruimte waar de musical zal plaatsvinden en zorgen we ervoor dat het project op jullie musical aansluit. Optioneel kunnen we ook helpen bij het maken van de decorstukken.

Kijk voor meer info en andere ontwerpprojecten ook eens op onze website!

Aanbieder(s)

Architectuurlessen

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€525 per klas

Additionele kosten

Extra uren zijn nodig voor de specifieke afstemming, het doornemen van het script en het maken van de maquette van het toneel op school. Optioneel kunnen wij ook bijdragen in de uitvoering van de te maken decorstukken.

Datum

in aanloop naar de musical

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023, 2021-2022, 2020-2021

Duur

3 lessen van 1,5 uur

Minimaal aantal leerlingen

12

Maximaal aantal leerlingen

35

Vereiste aantal begeleiders

de leerkracht van de klas

Culturele competenties

Creërend

Future skills

Creativiteit
Probleemoplosvaardigheden

Disciplines

Beeldend
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Maken