Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Voorstellingen VO
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep Leerkrachten PO, Docenten VO, Cultuurprofessionals, Studenten, VO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6

IK HEB IK HEB WAT JIJ NIET HEBT

Een speelse performance voor jongeren die uitpuilt van Gucci, Prada en heel veel troep! Een mozaïek voorstelling vanuit dans, video en livemuziek, over ‘hebben-hebben-hebben’ en de schaamte van iets niet hebben. 

Hoe rijk moet je zijn om anderen niet meer nodig te hebben? En wat is de aanschafprijs van liefde? Hoeveel btw zit er op menselijkheid? Tegest is geboren in Ethiopië. Toen ze 5 jaar was, werd ze samen met haar zusje geadopteerd. Ze groeide op in ons welvarende deel van de wereld. Wat is voor haar de waarde van geld en bezit? Woody Veneman is een succesvolle muzikant die opgroeide in een kansarme wijk in Eindhoven. Voor hem was muziek zijn grootste kapitaal.


In IK HEB IK HEB WAT JIJ NIET HEBT verkent theatermaker Lenneke Maas samen met danseres Tegest Pecht Guido en muzikant Woody Veneman de noodzaak voor geld en bezit. Lenneke ging in gesprek met vijf jongeren die, hoewel uit totaal verschillende milieus, allemaal in een schuldsaneringstraject zitten. Samen onderzoeken ze de pijn van iets niet hebben, wat je wel zou moeten hebben. Iets wat je nodig hebt om erbij te horen, om mee te doen, om gelijk te zijn. Ze delen de verbazing over hoe ‘veel geld verdienen’ hoger in aanzien staat dan ‘iets voor niks’ doen. De afgunst van te weinig, de onverschilligheid van te veel. De gouden handdruk en de voedselbank. 


Aanbieder(s)

Wildpark

Locatie

NatLab, Pand P, Parktheater

Losse inkoopprijs

1 voorstelling €1200 | 2 voorstellingen €1700

Additionele kosten

zaalhuur Pand P (€423), Parktheater of Natlab

Datum

Op aanvraag

Schooljaar

2024-2025

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

55 minuten

Maximaal aantal leerlingen

150

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Kritisch denken
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Muziek
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken