Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Studenten, PO, VO, SBO, VSO
Leerjaar Groep 7, Groep 8 , VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs, Brugklas

Kennismakingsworkshop

Een interactieve filmworkshop waarbij leerlingen de magie van film ontdekken.

In ca. 1,5 uur maken jongeren kennis met alle aspecten van het maken van een film. Na een korte presentatie (20 min.) gaan leerlingen zelf aan de slag met 4 groepsopdrachten (elke groep rouleert elke 8 min.): denken in beeld, 30-seconds-acteren, functies op de set en stop motion. In deze opdrachten staat samenwerken, verbinden, creatief denken en luisteren naar elkaar centraal en zijn ze op speelse wijze bezig met alle facetten van filmmaken. Na de groepsopdrachten (32 min.) gaan we aan de slag om samen met de klas een scène te filmen (45 min.). Alle leerlingen doen mee (voor en achter de camera) en gaan aan de slag met alle facetten van film die ze het afgelopen uur hebben geleerd. 

We sluiten de workshop af met enkele vragen over filmmaken en het uitdelen van ons unieke Film-Toolkit-boekje waar alle informatie over het maken van een film in de klas in staat. Leerlingen kunnen hiermee na deze filmworkshop samen met hun leraar aan de slag.

 

Aanbieder(s)

Filmworkshop.nl

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

Prijs in overleg

Datum

Datum in overleg

Schooljaar

2024-2025

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

1,5 uur

Minimaal aantal leerlingen

16

Maximaal aantal leerlingen

50

Culturele competenties

Creërend

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Film & Fotografie

Meemaak-/maakactiviteit

Maken