Categorie van activiteit Maak het mee!, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Rhythmix - Philzuid

Rhythmix is een muzikale live show die je leerlingen gezien moéten hebben. In deze muzikale ontdekkingstocht laten de vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa en de musici van Philzuid de jonge gasten de uitersten beleven van wat een groot symfonieorkest allemaal kan: van tergend traag tot onspeelbaar snel en virtuoos, van bijna stilte tot de overweldigende klank van een groot symfonieorkest, van vlammend flamenco tot ingetogen klassiek.

Ze ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Door een actie-reactiespel verbinden zij vanaf het allereerste begin de leerlingen in de zaal met de musici van Philzuid op het podium. Ze stimuleren om actief te luisteren en nodigen uit volop mee te doen. Zo kan het gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van Philzuid, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering.

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo maken we samen van dit concert een topbeleving!

Digitaal lesmateriaal

Met het speciaal ontworpen digitale lesmateriaal is het leuk om samen aan de voorbereiding van het concert te werken. Korte video’s van het hele orkest, van de musici van Philzuid en van slagwerkgroep Percossa dagen de leerlingen uit om te oefenen op de liedjes en de bodypercussie die ze in de zaal nodig hebben voor hún concert. 
Link naar lesmateriaal en meer informatie: www.philharmoniezuidnederland.nl/rhythmix

regie Jos Thie

dirigent Hans Leenders

Percossa Freek Koopmans, Janwillem van der Poll, Eric Robillard, René Spierings

Arrangementen Gijs Philip van Schaik

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Losse inkoopprijs

€ 6,50 per leerling

Datum

do 14 nov 10.30 en 12.30 uur, ma 18 nov 10.30 en 12.30 uur

Schooljaar

2024-2025, 2022-2023

Duur

60 minuten + voorbereiding en reflectie door de leerkracht a.d.h.v. begeleidende lesbrief

Maximaal aantal leerlingen

600 per voorstelling

Culturele competenties

Receptief

Future skills

Samenwerken
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Muziek

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken