Categorie van activiteit CmK cultuurtraject basis route 1, CmK cultuurtraject op maat, Maak het mee!, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 1, Groep 2

Voelkunst!

We zetten onze zintuigen in om al ruikend, luisterend, voelend en proevend te ontdekken waar een kunstwerk over gaat. Aan de hand van zintuiglijk onderzoek in kleine groepjes (waar doet deze geur je aan denken? Hoe kan je een kunstwerk maken dat heel zacht is?) bedenken de kleuters zelf een idee voor een kunstwerk.

Dit gaan we ook echt uitwerken. Alle denkbare huis-, tuin- en keukenmaterialen zijn mogelijk, als ook bekendere kunstmaterialen (potloden/verf/klei). Elke les beginnen we met een prikkel, een nieuw kunstwerk om te ontdekken. Laatste les gaan we gezamenlijk naar de werken kijken en erover praten met elkaar.

Bijzonderheid: De leerkracht doet actief mee en werkt daarna alleen verder met de klas. De week daarop komt de vakdocent weer de klas in om project weer verder mee te ontwikkelen. Zo brengt het museum nieuwe kennis en vaardigheden in school, waarmee de leerkracht aan de slag kan.

Aanbieder(s)

Van Abbemuseum

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

- voorbereidende gesprek van 1 uur = gratis (zijn er meer momenten nodig dan gaat dit via uurtarief)
- inzetten museumdocent in je eigen klas = 45 euro per uur
- bezoek aan het Van Abbemuseum olv museumdocent = 70 euro (1,5 uur)
- materiaalkosten = in overleg (inzet is om te kijken welke materialen aanwezig zijn)
- afrondende presentatie van het project op school (advies, hulp): in overleg

Schooljaar

2021-2022

Duur

4 x 60 min.

Culturele competenties

Receptief
Reflectief