Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Maak het mee!, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Anne, 12 jaar, wordt een groot succes - Wildpark

Als kind probeer je je best te doen om te zijn zoals de volwassenen om je heen willen dat je bent. Je draagt de kleren die je moeder voor je koopt omdat ze die je leuk vindt staan. Als je vader zegt dat je een retegoeie voetballer bent, dan probeer je dat te zijn.  
Op andere kinderen maak je een indruk en je wordt beïnvloed. Want je bent al snel te kinderachtig, te saai, te slim, te kattig, te jongens- of te meisjesachtig, dus dat is oppassen geblazen. Je gaat je een houding geven. 
En dan, op een dag, klopt je buitenkant niet meer met je binnenkant. 

Anne wil een doorslaand succes worden. Maar hoe kan je knapper, ouder, stoerder en slimmer overkomen dan je bent? Hoe kan je erbij horen? Indruk maken? Welke houding moet je aannemen? En is dat dan liegen? Of moet je juist jezelf zijn? En wat is jezelf zijn eigenlijk? Doen wij niet allemaal ook maar wat?

Als Alice in Wonderland neemt Anne je in deze vermakelijke en interactieve voorstelling vol spelplezier en fantasie mee in een experiment naar alle diversiteit die ze in zich heeft en zet alle mogelijke Annes op een rij. Ook de lelijke. In de hoop dat ze de Anne vindt die het publiek fantastisch vindt. Of degene die ze eigenlijk is.   

Anne van der Steen maakte samen eerder met regisseur Annemiek Nienhuis de voorstelling ‘Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden’.   
 

Over Wildpark 
Wildpark, opgericht in 2017 door speler en maker Annemiek Nienhuis, is een eigenzinnig Eindhovens jeugdtheatergezelschap dat theater maakt mét en vóór kinderen en jongeren. Wildpark vertelt het verhaal van de jonge zoekende mens die zich verhoudt tot de grote mensen wereld. In vorm kan het zijn dat professionele makers met professionele acteurs voor jong publiek spelen, waar kinderen zich tegenaan bemoeid hebben. Maar ook dat kinderen en jongeren, in professionele producties en Ateliers onder leiding van professionele makers zelf spelen en publiekelijk opgroeien in het theater.

In welke vorm dan ook, altijd geeft Wildpark een stem en een podium aan het opgroeiende mens, en hun verfrissende kijk op de wereld van nu.

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

Pand P

Losse inkoopprijs

€12,50 per leerling

Datum

14 en 21 november 2023 en 2 en 16 april 2024

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023

Duur

60 minuten + Voorbereiding en reflectie door de leerkracht a.d.h.v. begeleidende lesbrief

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken