Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Schoolvoorstelling
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep SO, PO, SBO
Leerjaar Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7

Roodkapje in Amazonia - Duda Paiva

Roodkapje in Amazonia is een meeslepende, fantasierijke ervaring voor iedereen van 6 jaar en ouder met betoverende beelden en Braziliaanse folklore.

Met het Europese sprookje Roodkapje in zijn ene hand en Braziliaanse volksverhalen in zijn andere, maakt Duda Paiva een nieuwe productie over de wijsheid en magie van inheemse volken, over hun relatie tussen mens en natuur, de schoonheid en waarde van onze aarde en de oerkracht van samenwerken.

Yara en Barnabe worden door hun grootmoeder het bos ingestuurd om wat eten naar een vriend te brengen. Als er noodweer uitbreekt, raken de kinderen van elkaar gescheiden. Barnabe verdwaalt in het bos. ‘s Nachts komen wezens tot leven, die zich overdag niet laten zien. Ze leven in duisternis. Door hen te volgen, leert Barnabe hun verhalen over het regenwoud kennen. Hij ontdekt dat zijn grootmoeder vanwege haar manier van landbouw bedrijven, als een van de ‘slechteriken’ wordt gezien. Wanneer er een plan wordt gesmeed om grootmoeder te verjagen, roept Barnabe de hulp in van de bosgeest Saci. 

In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Roodkapje in Amazonia is een meeslepende, fantasierijke ervaring voor iedereen van 6 jaar en ouder met betoverende beelden en Braziliaanse folklore.

ROODKAPJE in AMAZONIA is het spannende vervolg op Kinderen van het Verdwenen Woud, maar heeft een eigen verhaal en is dus een op zichzelf staande voorstelling.

CREDITS 
Idee en concept:Duda Paiva 
Regie: Duda Paiva &. Cat Smits 
Dramaturgie: Kim Kooiman 
Poppen: Duda Paiva, André Mello 
Spel: Joke Eijkenboom & Christiaan Koetsier en Fleur Roks & Alex Brouwer.

Aanbieder(s)

CultuurStation

Locatie

NatLab

Losse inkoopprijs

€10,75 per leerling

Datum

7, 8, 9, 10 en 11 april 2025

Schooljaar

2024-2025

Duur

nnb + voorbereiding en reflectie door de leerkracht a.d.h.v. begeleidende lesbrief

Culturele competenties

Receptief

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken