Categorie van activiteit Leerplein
Soort activiteit Training
Doelgroep Leerkrachten PO, Cultuurprofessionals

Training Basisvaardigheden Muziek

Leerkrachten kunnen op individuele basis, in de avonduren, deelnemen aan 5 workshops Muziek. In deze workshops krijgt de leerkracht een basispakket aangereikt; je schoolt je als leerkracht bij in specifieke vaardigheden om de lessen muziek binnen de doorlopende leerlijn goed te kunnen geven. De workshops worden verzorgd door een muziekdocent van CKE, die thuis is in het primair onderwijs én in het vakgebied muziek.

Cultuurprofessional krijgen in deze workshops een basispakket aangereikt; je schoolt je als cultuurprofessional bij in specifieke vaardigheden om de lessen muziek binnen de doorlopende leerlijn goed te kunnen geven. De workshops worden verzorgd door een muziekdocent van CKE, die thuis is in het primair onderwijs én in het vakgebied muziek.

De training bestaat uit 5 lessen waarin je met behulp van de muzikale domeinen inzicht krijgt hoe een muziekles vorm te geven. In elke les staat een ander thema centraal.

De docent geeft zowel theoretische als praktische voorbeelden vanuit verschillende doelgroepen, die je kan toepassen in je eigen lespraktijk. Het doel van de lessen is het krijgen van meer handvaten en tools krijgt om diversiteit te creëren in de eigen muzieklessen.  
In de 5 lessen worden meerdere onderwerpen en thema’s behandeld zoals bijv. : Orffinstrumentarium, liedmateriaal en niveau, klankeigen-schappen, klankstructuren, grafische notatie, klankspel en body percussion. Ook de inhoud van de Culturele ladekast (= doorgaande leerlijn) komt aan bod. Er wordt ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen binnen het kunstvak, waarbij we bespreken en onderzoeken wat de nieuwe mogelijkheden zijn en hoe we die kunnen toepassen. 
De bijeenkomsten starten met kennisoverdracht en kennisdeling, daarna volgen toepassing en oefenen in de praktijk. Er is ruimte om zelf materiaal te ontwikkelen met hulp van de docent en om materiaal en bevindingen uit te wisselen met elkaar.  
Je schoolt je als leerkracht bij in specifieke vaardigheden om de lessen muziek binnen de doorlopende leerlijn goed te kunnen geven. 

Deze cursus kan ook op de school gegeven worden. Vraag naar de voorwaarden.

INSCHRIJFFORMULIER

Aanbieder(s)

CultuurStation
CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

CKE, Op school

Losse inkoopprijs

€180,00 pp (CmK scholen en -vakdocenten gratis)

Datum

9-1-2024, 16-1, 23-1, 30-1, 6-2. Allen van 19:30-21:30 uur

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023, 2021-2022

Duur

5 workshops van 2 uur

Disciplines

Muziek