Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen, Voorstellingen VO
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep VO, VSO
Leerjaar VMBO 1-2, HAVO 1-2, VWO 1-2-3, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs

Ben jij er klaar voor?!

‘Seks is leuk, lekker en speciaal. Maar hoe kom je er achter wat je leuk en lekker vindt als je er nog aan moet gaan beginnen?! ' 

Seks is vaak een lastig onderwerp om over te praten. Helemaal op school en in een klas. Leerlingen zijn vaak erg nieuwsgierig. De eerste keer seksen, hoe is dat echt? Wie vertelt de waarheid zonder betuttelend, gekleurd, stoer of onvolledig te zijn?

 

Praten over seks en seksualiteit
In deze voorstelling nemen drie acteurs de jongeren mee in een aantal spannende situaties. Er wordt dit uur erg veel gelachen, maar nog veel meer besproken. Praten jongeren wel over seks? En met wie praten ze er dan over? Ook met ouders? Wat is er bekend over seksuele diversiteit? Hoe zou het zijn om een hetero, homo, lesbo of bi te zijn? Kiest iemand daar bewust voor? Wat vindt de omgeving daar van? En kennen de jongeren de risico’s van onveilig vrijen? Is het stom om condooms bij je te hebben of ben je dan juist heel stoer? Wat is een soa? En wanneer loop je kans om er één te krijgen? 

Een aansprekende voorstelling waardoor praten over seksualiteit gemakkelijker wordt. En waar jongeren stiekem ook veel van opsteken!

Condooms afrollen oefenen…
Na de voorstelling kan er gekozen worden voor een napraatmoment. Dit kan door de acteurs worden uitgevoerd. Leerlingen worden hier uitgedaagd een condoom af te rollen over een neppenis. Wie doet deze ‘oefening in het donker’ perfect en wint daarmee de prijs?

 Sense Soa spreekuur
Ook is het mogelijk dat een verpleegkundige van de GGD het napraatmoment verzorgd en de leerlingen informeert over het SOA spreekuur.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Ben jij er klaar voor-? Neem dan gerust contact met ons op via info@heldertheater.nl of telefoon 06-107 53 230. 

Aanbieder(s)

Helder Theater

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

voor boekingen neem contact op met Helder Theater Info@heldertheater.nl of telefoon: 0610753230

Datum

nader overeen te komen

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024, 2022-2023, 2021-2022, 2020-2021, 2019-2020

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

50 minuten

Minimaal aantal leerlingen

10

Maximaal aantal leerlingen

50

Vereiste aantal begeleiders

1 docent per klas

Culturele competenties

Reflectief

Disciplines

Theater