Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep VO, VSO

Schilderen Met Licht

In een serie workshops leren de leerlingen de 'Schilderen Met Licht" techniek. We werken aan het bedenken en vormgeven van ieders eigen verhaal.

In groepjes werk je samen om dat verhaal op beeld vast te leggen. Onderdeel van de workshops is ook na te denken over een eind presentatie of tentoonstelling, inclusief je eigen geschreven verhaal bij je foto.

Beschrijven van je plan en communiceren met je groepsleden is essentieel voor het gewenste eindresultaat.Jij bedenkt een verhaal dat je met je foto wil vertellen, iets over jezelf.  Dat kan echt van alles zijn, een droom een wens je hobby iets dat je leuk vindt, stom of belangrijk. Dus gebruik je fantasie en neem eventueel attributen mee. Je gaat met een groepje aan de slag om je verhaal vorm te geven in een foto. 

De ruimte wordt verduisterd en door met zaklampen zelf te belichten wat je wilt laten zien ontstaat er een prachtige “magische” afbeelding. Het is echt een geweldig resultaat dat je zult bereiken maar je foto kan alleen lukken als je met iedereen samenwerkt om jouw verhaal te belichten. 

Aanbieder(s)

Anja Ligtenberg Fotografie

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

in overleg

Datum

in overleg

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024

Duur

in overleg, bv 10 x 2 uur of bv 3 dagen, afhankelijk van aanatal leerlingen

Minimaal aantal leerlingen

4

Maximaal aantal leerlingen

15

Vereiste aantal begeleiders

nvt

Culturele competenties

Analyserend
Creërend

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Maken