Anja Ligtenberg Fotografie

We gaan foto's maken met de Schilderen Met Licht techniek. Dit is een bijzondere fotografie techniek waar ook blinden mee kunnen fotograferen. Voor zienden is de werkwijze precies hetzelfde. In de foto's kan ieder zijn eigen persoonlijke verhaal laten zien.

“Seeing the Unseen” : het onzichtbare zichtbaar maken, dat is het thema van dit fotografieproject dat door Anja Ligtenberg is ontwikkeld om (onder andere) met blinden en slechtzienden te fotograferen. 
We werken met de 'schilderen met licht' techniek. Jij bedenkt een verhaal dat je met je foto wil vertellen, iets over jezelf.  Dat kan echt van alles zijn, een droom, een wens, je hobby iets dat je leuk vindt, stom of belangrijk. 
Je gaat met een groepje aan de slag om je verhaal te vertolken in een foto. De ruimte wordt verduisterd en door met zaklampen zelf te belichten wat je wilt laten zien ontstaat er een prachtige  “magische” afbeelding. 
Het is echt een geweldig resultaat dat je zult bereiken maar je foto kan alleen lukken als je samenwerkt om het verhaal te belichten. 

Discipline

Beeldend

Categorie aanbieder

Culturele aanbieder