Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling/concert met lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Online voorstelling: Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden

Wildpark is een eigenzinnig Eindhovens jeugdtheatergezelschap dat theater maakt mét en vóór kinderen en jongeren. Wildpark vertelt het verhaal van de jonge zoekende mens die zich verhoudt tot de grote mensen wereld. In vorm kan het zijn dat professionele makers met professionele acteurs voor jong publiek spelen, waar kinderen zich tegenaan bemoeid hebben. Maar ook dat kinderen en jongeren, in professionele producties en Ateliers onder leiding van professionele makers zelf spelen en publiekelijk opgroeien in het theater.

In welke vorm dan ook, altijd geeft Wildpark een stem en een podium aan het opgroeiende mens, en hun verfrissende kijk op de wereld van nu.

We snappen dat het niet altijd uitkomt om met een paar klassen naar het theater te gaan.  Daarom hebben wij een programma bedacht dat je gewoon op school kunt doen.

Speciaal voor Scholen in de Regio Eindhoven, hebben we onze voorstelling: “Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden” geregistreerd. De voorstelling kan in de klas op het Digibord bekeken worden. Rondom de voorstelling bieden we een nagesprek en een theaterworkshop dat live met actrice Anne van der Steen op school plaats kan vinden.

De theaterworkshop gaat in op fysiek spel en is daarom inspirerend voor bijvoorbeeld de groep 8 musical. In de workshop leren de kinderen dat toneelspelen niet alleen gaat over tekst zeggen, maar ook over hoe je gebruik kan maken van emoties en non-verbaal spel. Want de grootste rol hoeft niet altijd degene met de meeste tekst te zijn. Het is wat jij ervan maakt! En hoe dan ook is het voor kinderen heerlijk om weer eens ‘de vloer op’ te gaan.

Aanbieder(s)

Wildpark

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€120 per klas

Alleen de voorstelling zonder workshop €250 per school.

Datum

In overleg

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022, 2020-2021

Duur

55 minuten

Minimaal aantal leerlingen

nvt

Maximaal aantal leerlingen

nvt

Vereiste aantal begeleiders

nvt

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Creativiteit
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken