Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling/concert met lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7, Groep 8

Online voorstelling Anne, 10 jaar

Wij zijn wildpark uit Eindhoven.

Wij maken theater mèt en vóór kinderen en jongeren en zijn een plek waar zij publiekelijk opgroeien onder leiding van professionele makers.

We maken theater in Pand P, op de Leenderweg en in Parktheater.

Normaal gesproken spelen wij voorstellingen op scholen en in theaters.

Maar dan kan nu even niet.

Daarom willen we jullie komen opzoeken! We weten dat achter elke niet gespeelde voorstelling kinderen zitten die een ervaring hebben gemist. Die niet samen op de fiets of in de bus naar het theater zijn gegaan. Niet naast elkaar hebben gezeten in het donker, en niet gegiebeld hebben om, of nagedacht hebben over wat ze gezien hebben. Daarom hebben wij een programma bedacht dat je gewoon op school kunt doen.

Speciaal voor deze tijd en speciaal voor Scholen in de Regio Eindhoven, hebben we onze voorstelling: “Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden” geregistreerd. De voorstelling kan in de klas op het Digibord bekeken worden. Rondom de voorstelling bieden we een nagesprek en een theaterworkshop dat live met actrice Anne van der Steen op school plaats kan vinden.

De theaterworkshop gaat in op fysiek spel en is daarom inspirerend voor bijvoorbeeld de groep 8 musical. In de workshop leren de kinderen dat toneelspelen niet alleen gaat over tekst zeggen, maar ook over hoe je gebruik kan maken van emoties en non-verbaal spel. Want de grootste rol hoeft niet altijd degene met de meeste tekst te zijn. Het is wat jij ervan maakt! En hoe dan ook is het voor kinderen heerlijk om weer eens ‘de vloer op’ te gaan.

Aanbieder(s)

Wildpark

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€100 per klas, alleen de voorstelling zonder workshop €120 per school

Datum

In overleg

Schooljaar

2021-2022, 2020-2021

Duur

55 minuten

Maximaal aantal leerlingen

-

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Creativiteit
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken