Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 6, Groep 7, Groep 8

Anne, 12 jaar, wordt een groot succes

Wildpark, opgericht in 2017 door speler en maker Annemiek Nienhuis, is een eigenzinnig Eindhovens jeugdtheatergezelschap dat theater maakt mét en vóór kinderen en jongeren. Wildpark vertelt het verhaal van de jonge zoekende mens die zich verhoudt tot de grote mensen wereld. In vorm kan het zijn dat professionele makers met professionele acteurs voor jong publiek spelen, waar kinderen zich tegenaan bemoeid hebben. Maar ook dat kinderen en jongeren, in professionele producties en Ateliers onder leiding van professionele makers zelf spelen en publiekelijk opgroeien in het theater.

In welke vorm dan ook, altijd geeft Wildpark een stem en een podium aan het opgroeiende mens, en hun verfrissende kijk op de wereld van nu.

 

Als kind probeer je je best te doen om te zijn zoals de volwassenen om je heen willen dat je bent. Je draagt de kleren die je moeder voor je koopt omdat ze die je leuk vindt staan. Als je vader zegt dat je een retegoeie voetballer bent, dan probeer je dat te zijn.  

Op andere kinderen maak je een indruk en je wordt beïnvloed. Want je bent al snel te kinderachtig, te saai, te slim, te kattig, te jongens- of te meisjesachtig, dus dat is oppassen geblazen. Je gaat je een houding geven. 

En dan, op een dag, klopt je buitenkant niet meer met je binnenkant.   

Anne wil een doorslaand succes worden. Maar hoe kan je knapper, ouder, stoerder en slimmer overkomen dan je bent? Hoe kan je erbij horen? Indruk maken? Welke houding moet je aannemen? En is dat dan liegen? Of moet je juist jezelf zijn? En wat is jezelf zijn eigenlijk? Doen wij niet allemaal ook maar wat?

Als Alice in Wonderland neemt Anne je in deze vermakelijke en interactieve voorstelling vol spelplezier en fantasie mee in een experiment naar alle diversiteit die ze in zich heeft en zet alle mogelijke Annes op een rij. Ook de lelijke. In de hoop dat ze de Anne vindt die het publiek fantastisch vindt. Of degene die ze eigenlijk is.     

Anne van der Steen maakte samen eerder met regisseur Annemiek Nienhuis de voorstelling ‘Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden’. 

Hier een erg enthousiaste juf en nog belangrijker, erg enthousiaste kinderen!! We wilden heel graag laten weten dat we ontzettend genoten heb van deze voorstelling! Een Anne die voor de kinderen heel herkenbaar is, met humor en openheid de kinderen laat nadenken en ze echt betrekt bij de voorstelling. In één woord, geweldig!

De voorstelling geeft een mooi startpunt om ook erna met de kinderen over het onderwerp verder te praten.

Kortom, een echte aanrader!

Met vriendelijke groet, Danny Segers, Leerkracht bs. St. Antonius Abt

Aanbieder(s)

Wildpark

Locatie

Pand P

Losse inkoopprijs

€ 872,-

Additionele kosten

huur pand p 425,-

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023

Duur

55 minuten

Maximaal aantal leerlingen

130

Culturele competenties

Receptief

Future skills

Creativiteit
Sociale en culturele vaardigheden

Disciplines

Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken

Aansluiting met andere disciplines

Muziek/Beeldend/Dans/Theater