Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Body Boem Big Band (i.s.m. Fort van de Verbeelding)

In dit flitsende ééndaags-muziek-project voor alle groepen gaat de hele school stevige body-beats spelen, zingen en rappen. In korte tijd maken we van de school een swingend geheel en werken we toe naar het hoogtepunt van de dag: een verbindend en hartverwarmend eindconcert!


 

We delen de school op in drieën: de onder-, midden- en bovenbouw. De kinderen zingen, rappen en spelen stevige body-beats. Aan het einde van de dag vormen zij een tot de verbeelding sprekend orkest van de hele school, van groep 1 tot en met 8, voor iedereen die wil komen kijken.

De Body Boem Big Band kan het uitgelezen vervolg vormen op Het Schoolpleinorkest, waarbij we het enthousiasme voor muziek verder uitwerken. De nadruk ligt nu op body percussion en zang, zonder drempel van instrumenten.

Ook dit project staat onder leiding van Fort van de Verbeelding.  In 2010 verzorgden zij, in het kader van TROMP, het community- art project Fanfare Dakar Eindhoven.

Ritme en slagwerk staan centraal bij TROMP en in dit project, dat direct aansluit bij kerndoel 54 en de leerdoelen doorlopende leerlijn muziek: ‘De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren’.

Aanbieder(s)

TROMP Percussion Eindhoven

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

In overleg, afhankelijk van grootte school.

Datum

mogelijk gedurende het hele schooljaar

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022, 2020-2021

Duur

1 dag

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Disciplines

Muziek