WORKSHOP Spoken Word

Iedereen heeft verhalen. Maar hoe kun je ze overtuigend brengen? Zorgen dat iedereen luistert naar wat je te zeggen hebt? Sterker nog, dat ze aan je lippen hangen! Een workshop Spoken word brengt je die kneepjes bij. Je leert op een opvallende manier voordragen, met ritme, mimiek, goede timing, rijm. Je wordt samen met je vrienden, vriendinnen of collega's woordkunstenaar en kunt passend uiting geven aan je gevoelens, gedachten, frustraties, bewondering. Wat jij zegt valt op en blijft hangen, door de manier waarop je je verhaal vertelt. Welk thema je pakt? ‘Alles mag gezegd worden, als je maar spreekt,’ is het motto van deze workshop.

 

Beleving, plezier en talentontwikkeling

Workshops van Dynamo zijn altijd origineel, verrassend en gevarieerd. We zijn immers een podium voor beleving, plezier en talentontwikkeling. Waar jongeren en jong denkende mensen hun (soms onvermoede) talenten kunnen ontdekken, laten zien en ontwikkelen. Gewoon om plezierig bezig te zijn. Of om een leuke bezigheid te ontdekken. Of om met hun talent hun toekomst op te bouwen. Een bruisende plaats van inspiratie. 

Inhoud workshop

Altijd genoeg verhalen te vertellen maar woorden te kort? Graag het laatste woord hebben met die ene literaire punchline die iedereen omver blaast? Iedereen kan praten

en schrijven, maar echt spreken, daar komt nog veel meer bij kijken. Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw verhaal het beste kunt verwoorden en voordragen. Met een diversiteit van het klassieke spoken word naar de underground van deze scene, is alles mogelijk. Deelnemers maken kennis met de herkomst van spoken word en de basisbeginselen van ‘jezelf uiten via spoken word’. Stap voor stap worden ze meegenomen om hun eerste ‘signature piece’ te schrijven en voor te dragen. Zo ga je van zingend onder de douche naar storytelling en punchlines voor je collega’s of vrienden of breder nog.

 

Sociaal ondernemen

De workshopdocenten zijn talentvolle en gepassioneerde jongeren die we zelf opleiden samen met Fontys Hogescholen. Zo kunnen ze hun talent doorgeven aan anderen. Met het afnemen van workshops bij Dynamo geeft u uiting aan uw sociale betrokkenheid. Het biedt jongeren immers kansen zich verder te ontwikkelen. 

Leerdoelen

Analyserend
Creërend
Receptief
Reflectief

Doelgroep

Docenten en leerkrachten
PO
VO
SBO
VSO

Programmalijn

Muziek/Dans/Theater/Literatuur (PO)
Voortgezet onderwijs (VO)

Disciplines

Literatuur

21ste eeuwse vaardigheden

Creativiteit
Kritisch denken

Data

In overleg