Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep PO

Spelend leren door creatief, circulair bouwen

Ilona Bijsterveld is eigenaresse van FantaMagie. Zij heeft ruime werkervaring met kinderen en jeugd tussen de 2 en 27 jaar. FantaMagie is ontstaan door de combinatie vanuit haar opgedane werkervaring en dat wat volgens haar ontbrak in aanbod voor kinderen, tijdens het opvoeden van haar eigen kinderen.  

FantaMagie wil graag kinderen en volwassenen inspireren, laten ontdekken wat mogelijkheden zijn met materialen die we dagelijks om ons heen zien, die op het punt stonden om weggegooid te worden. Zij wil laten ervaren dat de mogelijkheden met deze materialen vanuit fantasie oneindig zijn! Hierdoor worden circulaire gedachten gestimuleerd.


FantaMagie komt op locatie met een bestelbus en aanhanger vol met allerlei verschillende materialen uit het dagelijks leven. Denk dan o.a. aan; houten planken, dakgoten, pvc buizen, autobanden, waterkokers , broodroosters en nog heel veel meer. Samen met de kinderen worden alle materialen uit bus en van de aanhanger gehaald en kunnen kinderen vanuit hun fantasie naar hartenlust bouwen. 

Dit spel zorgt voor (door)ontwikkeling van allerlei competenties zoals; samenwerken, flexibiliteit, creativiteit, doorzettingsvermogen, probleemoplossend vermogen en de taalontwikkeling.

Tegen het eind van de activiteit presenteren de kinderen onderling aan elkaar en aan desbetreffende leerkracht(en) wat er vanuit hun fantasie gebouwd is. Aansluitend wordt alles weer gedemonteerd en worden alle materialen, samen met de kinderen, weer terug opgeborgen in de bus en aanhanger.   

Aanbieder(s)

Fantamagie

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

170 euro

Additionele kosten

Reiskosten vanaf Eindhoven (Tongelre) 0,24 cent per kilometer

Datum

Maandagen, woensdagen en donderdagen, andere dagen zijn een uitzondering, in overleg.

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024

Duur

2 uur

Maximaal aantal leerlingen

25

Vereiste aantal begeleiders

Minimaal 1 leerkracht ondersteunend

Culturele competenties

Creërend

Passend bij stedelijke projecten

Dutch Design Week
Glow

Future skills

Creativiteit

Disciplines

Beeldend

Meemaak-/maakactiviteit

Maken