Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 7

Kidsbattle Street Poem Pieces

De Kidsbattle Street Poem Pieces is een project van Dynamo Eindhoven en de Bibliotheek Eindhoven waarbij Eindhovense schoolkinderen straatgedichten maken en deze omzetten in grafittikunst. Kinderen groeien op in verschillende Eindhovense wijken waar ze allemaal een band mee hebben. Zij groeien nu op, in een wijk waar wellicht hun ouders en grootouders gewoond hebben die hun eigen herinneringen hebben aan de wijk...

De eerste les bestaan uit het maken van een straatgedicht. De kinderen gaan een straatgedicht maken over de plek in hun wijk waar ze iets bij voelen. Ze verzamelen het materiaal van hun straatgedicht tijdens een wandeling door de wijk.

Daarna gaan zij met creatieve schrijfopdrachten aan de slag, om van het verzamelde materiaal een straatgedicht te maken. 

De beeldende lessen bestaan uit het omzetten van het straatgedicht naar een grafittikunstwerk. Eerst leren de kinderen om een ontwerp van hun straatgedicht te maken. Daarna leren ze dit ontwerp om te zetten in grafitti.  

Tot slot eindigt het project met een uitdagende Battle in de Graffiti Hall of Fame: De Berenkuil. Waar alle deelnemende klassen het tegen elkaar opnemen en battlen voor de ereplek.

Aanbieder(s)

Dynamo
Bibliotheek Eindhoven

Locatie

Dynamo, Op school

Losse inkoopprijs

€500 voor hele traject

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024, 2022-2023, 2021-2022, 2020-2021

Duur

5 lessen van een uur

Culturele competenties

Analyserend
Creërend

Future skills

Creativiteit
Samenwerken

Disciplines

Beeldend
Literatuur

Meemaak-/maakactiviteit

Maken