Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Studenten, VO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs

Gelukszoeker

Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een educatief programma naar aanleiding van voorstelling VOGELVRIJ. In VOGELVRIJ spelen vluchtelingen zonder verblijfsvergunning de hoofdrol. Velen zijn hier ’illegaal’, sommigen zelfs al jaren. Maar kan een mens wel ‘illegaal’ zijn? En wie bepaalt dat? 

Voor VOGELVRIJ zijn een aantal korte videoportretten gemaakt van ongedocumenteerde vluchtelingen. Zij vertellen hierin waarom zij hier zijn. Deze videoportretten zullen dan ook getoond worden aan de leerlingen. 

In de workshops Gelukszoeker willen we scholieren en studenten kennis laten maken met de gezichten en verhalen achter de term 'Veilige Landers' die momenteel weer zoveel in het nieuws is. Wat is het verschil tussen een Nederlandse deelnemer uit Ik Vertrek en Marokkaanse jongen die hier graag geld wil komen verdienen door te werken in een restaurant? Door middel van video, theater en persoonlijke meningen/verhalen hopen wij scholieren en studenten aan het denken te zetten en hun kijk op de wereld te verbreden. Aanbieder(s)

Mies-en-scène

Locatie

nog niet bekend

Losse inkoopprijs

afhankelijk van de gekozen vorm

Datum

in overleg

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024, 2022-2023

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

in overleg

Minimaal aantal leerlingen

10

Maximaal aantal leerlingen

40

Vereiste aantal begeleiders

1

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Kritisch denken
Communiceren

Disciplines

Film & Fotografie
Theater

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken