Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep VO, VSO
Leerjaar VMBO 1-2, VMBO 3-4, HAVO 1-2, HAVO 3-4-5, VWO 1-2-3, VWO 4-5-6, Praktijkonderwijs, Speciaal onderwijs, Brugklas

Tiny house ontwerp

Hoeveel ruimte heb je nodig om fijn te wonen? Leerlingen worden tijdens dit project uitgedaagd om na te denken over hun leefruimte. Het Tiny-House project combineert een duurzame bewustwording met een uitdaging om bijzondere ruimtelijke oplossingen te ontwikkelen.

Leerlingen maken een interieur maquette van hun eigen tiny-house op schaal 1:20. Hiervoor krijgen 3d-geprinte modelletjes voor de basisbehoeftes van een woning: een wc, een wasbak, een douchebak, een matras en een kookplaat. Daarnaast krijgen ze een standaard afmeting grondplaat. 

Vanuit dit startpunt worden ze vervolgens geprikkeld om op zoek te gaan naar onverwachte oplossingen. De leerlingen krijgen de vrijheid om al onderwerpend te onderzoeken wat ze zelf noodzakelijk vinden voor een fijne woning. Hierbij denken ze na over ruimtegebruik maar ook over aspecten zoals duurzaamheid, materiaalgebruik en watergebruik. Bovendien worden ze enthousiast gemaakt om hun bijzondere ideeën uit te werken. Denk hierbij aan blokkenkasten die tevens als trap fungeren, mini zwembaden, speciale kruipruimtes voor de huisdieren of verrijdbare keukeneilanden.

Aanbieder(s)

Architectuurlessen

Locatie

Op school

Losse inkoopprijs

€400 - €600

Additionele kosten

reiskosten

Datum

hele jaar mogelijk

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024, 2022-2023

Duur

150 - 240 minuten

Minimaal aantal leerlingen

15

Maximaal aantal leerlingen

32

Culturele competenties

Creërend

Future skills

Creativiteit
Probleemoplosvaardigheden

Disciplines

Design

Meemaak-/maakactiviteit

Maken