Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8

Kom film kijken in hét filmtheater van Eindhoven: Natlab (PO)

Maak kennis met het filmtheater en boek een filmvertoning voor jouw klas! Bezoek de beste arthouse films van dit moment of klassiekers die kinderen gezien moeten hebben en laat ze de wereld van film ontdekken.

We denken graag mee over een filmvertoning op maat. Denk hierbij aan films die bij een bepaald thema passen, een bepaald vak of bij een bepaalde periode in het jaar. Denk bijvoorbeeld rondom Dierendag aan films als Wad: op de grens van water en land (6+) met speciaal ontwikkeld lesmateriaal of De Nieuwe Wildernis (8+). Bekijk de leukste boekverfilmingen tijdens de Kinderboekenweek, zoals Gruwelijke rijmen (6+) gebaseerd op het boek van Roald Dahl of De Griezelbus (9+) gebaseerd op de boekenreeks van Paul van Loon. Door mee te denken over programma’s op maat zien de kinderen een film die niet alleen vermaakt, maar ook inhoudelijk relevant is.   

Een filmvertoning met extra’s? Dat kan!   
Combineer het kijken van een film met een inleiding en/of nagesprek om meer de diepte in te gaan met de leerlingen. Of vergroot de impact van de film door de leerlingen in de klas al voor te bereiden op hun filmbezoek of de film na te bespreken in de klas door ofwel aangereikt lesmateriaal te behandelen of ontvang een filmdocent in je klas.

Aanbieder(s)

Natlab

Locatie

NatLab

Losse inkoopprijs

€5,50 per leerling

Datum

Schooljaar; dag en tijdstip in overleg

Schooljaar

2024-2025, 2023-2024, 2022-2023

Te betalen met cultuurkaart

Ja

Duur

Afhankelijk van de lengte van de film (en randprogramma)

Culturele competenties

Receptief
Reflectief

Future skills

Creativiteit
Digitale geletterdheid

Disciplines

Film & Fotografie

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken