Natlab

Laat je verrassen door bijzondere films met verdieping bij Natlab!

Natlab is gevestigd in het voormalig Natuurkundig Laboratorium van Philips. Nu zijn we hét filmtheater van Eindhoven dat verhalen vertelt door middel van film, theater dans en exposities. 

Filmeducatie in Natlab staat voor het volgende:

Kijken
Wat is fictie en wat niet? Bij Natlab leren we leerlingen kritisch naar films te kijken. Ze leren omgaan met vragen als; Wat maakt een film bijzonder? Wat is de boodschap van de film en hoe wordt deze overgebracht? Hoe is deze film gemaakt en met welk doel? Hoe verhoudt de film zich tot de werkelijkheid?

Ontdekken
Natlab vertoont arthouse films van kwaliteit. Bij deze films ligt de nadruk op het experimentele, kunstzinnige en/of een maatschappelijke boodschap. Graag denken wij voor elke klas of leerjaar mee over een geschikte film binnen een bepaald thema. We bieden de mogelijkheid om voor of na de film een verdiepend gesprek te voeren of deel te nemen aan een uitdagende workshop.

Beleven
Natlab is een levendig filmtheater, dat verschilt van een ‘gewone’ bioscoop. We bieden leerlingen een complete culturele belevenis, met uitleg over de historie van de locatie, actuele films en exposities. Nemen jullie graag een kijkje achter de schermen? Wil je filmposters gebruiken voor een schoolopdracht? Ook dat hoort bij een complete belevenis.  

 

Discipline

Film & Fotografie

Categorie aanbieder

CmK cultuurtraject op maat, Culturele aanbieder, Maak het mee