Categorie van activiteit Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling met workshop
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 3, Groep 4

Gruwelijke rijmen

In de poëtische verfilming van Roald Dahl's dichtbundel komen de klassieke sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden. Even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen. De toon is afwisselend hilarisch, onheilspellend en spannend. De wolf, de verteller, heeft alle kennis in huis en overal een antwoord op. 

De film wordt kort ingeleid, met onder andere achtergrondinformatie over de filmmaker, de schrijver (Roald Dahl) en natuurlijk het verhaal en de verschillende personages. 

Na de film gaan de leerlingen het gesprek aan over de film. Hoe worden de sprookjes in deze film anders vertoond dan dat we ze kennen? Welke rijmen kwamen in de film terug? Wat is een animatie en hoe wordt een animatie gemaakt? En natuurlijk wat is de kracht van sprookjes? Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een mini animatie, door te knutselen, kleuren en vooral hun creativiteit te gebruiken. 

Voor de optimale kijkervaring zie je de filmvoorstelling bij Natlab. Mocht dit echt niet lukken, vertonen we de film op school.

Aanbieder(s)

Natlab

Locatie

NatLab, Op school

Losse inkoopprijs

€7,50 per leerling

Datum

Te boeken gedurende het gehele schooljaar

Schooljaar

2022-2023, 2021-2022

Duur

Totaal: 2 uur. Film: 60 minuten. Begeleidende les: 10 minuten voorafgaand aan de film. Knutselworkshop: 50 minuten na afloop van de film.

Minimaal aantal leerlingen

Minimaal 1 groep

Vereiste aantal begeleiders

Niet van toepassing op school. Bij bezoek aan Natlab 1 begeleider per groep wenselijk.

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Passend bij stedelijke projecten

Kinderboekenweek

Future skills

Creativiteit
Digitale geletterdheid

Disciplines

Film & Fotografie

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken