Categorie van activiteit Maak het mee!
Soort activiteit Voorstelling
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 3, Groep 4

Gruwelijke rijmen

In de poëtische verfilming van Roald Dahls dichtbundel komen de klassieke sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden. Even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen. De toon is afwisselend hilarisch, onheilspellend en spannend. De wolf, de verteller, heeft alle kennis in huis en overal een antwoord op. 

De film wordt kort ingeleid, met onder andere achtergrondinformatie over de filmmaker, de schrijver (Roald Dahl) en natuurlijk het verhaal en de verschillende personages. 

Na de film gaan de leerlingen het gesprek aan over de film. Hoe wordt een verhaal verteld? Wat zeggen films ons over ‘goed’ en ‘slecht’ en over ‘jezelf’ en de ‘ander’? Hoe werd het karakter van de personages verbeeld? Hoe wordt een animatie gemaakt? En natuurlijk wat is de kracht van sprookjes? Ook gaan de leerlingen zelf aan de slag met animatie, geluid en muziek, door middel van kleine creatieve opdrachten. 

Voor de optimale kijkervaring zie je de filmvoorstelling bij Natlab. Mocht dit niet lukken, vertonen we de film op school.  

Aanbieder(s)

Natlab

Locatie

NatLab, Op school

Losse inkoopprijs

€7,50 per leerling

Datum

Te boeken gedurende het gehele schooljaar

Schooljaar

2021-2022

Duur

Totaal: 2 uur. Film: 65 minuten. Begeleidende les: 10 minuten voorafgaand aan de film, 45 minuten na afloop (mogelijk de les te verlengen met extra creatieve opdrachten)

Minimaal aantal leerlingen

minimaal 1 groep

Vereiste aantal begeleiders

Niet van toepassing op school. Bij bezoek aan Natlab wel wenselijk, aantal in overleg.

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Passend bij stedelijke projecten

Kinderboekenweek

Future skills

Creativiteit
Digitale geletterdheid

Disciplines

Film

Meemaak-/maakactiviteit

Meemaken