Categorie van activiteit CmK cultuurtraject op maat, Cultureel aanbod instellingen
Soort activiteit Voorstelling/concert met lessenreeks
Doelgroep PO
Leerjaar Groep 5, Groep 6

Raar maar Waar

Natlab en CKE slaan de handen ineen om leerlingen een complete ervaring te bieden op het gebied van filmeducatie! De wereld om ons heen bestaat uit beelden. Hoe worden we daarmee gemanipuleerd en hoe kunnen we zelf manipuleren door te letten op onderwerp, compositie en kadrering?

 

De kinderen gaan in de klas zelf aan de slag met het combineren van beelden en het maken van een filmpje. Ze bedenken in groepjes hun eigen verhaal (met als thema ‘Raar maar waar’) en maken hiervoor alles wat nodig is, storyboard, foto’s, artwork (=achtergronden, figuurtjes etc.); gebruik makend van de techniek stopmotion-animatie.

Halverwege het project brengt de klas een bezoek aan Natlab, waar ze kennismaken met diverse soorten korte films geselecteerd rondom het thema ‘Raar, maar Waar’, waaronder life-action, een handgetekende tekenfilm en een computeranimatie. Ter plekke worden de getoonde films besproken en aansluitend is er een actieve les waarin de kinderen de opgedane inzichten gaan verwerken in een storyboard voor hun eigen film.

Bijzonderheid: inschrijven voor minimaal 2 groepen.

Vervoer: De school zorgt zelf voor vervoer naar Natlab. De les(sen) in Natlab kunnen ook op school worden uitgevoerd, mocht het vervoer naar Natlab een belemmering vormen. Meerwaarde is natuurlijk om kinderen de lessen in het bijzondere gebouw van Natlab in z'n totaliteit te laten ervaren.

Aanbieder(s)

Natlab
CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven)

Locatie

NatLab, Op school

Losse inkoopprijs

€1.068,- voor 2 groepen, incl. filmvertoning en materiaalkosten.

Datum

data en tijden in overleg.

Schooljaar

2023-2024, 2022-2023, 2021-2022

Duur

3 lessen van 1,25 u + filmbezoek en 1 les bij Natlab 2,5 uur

Culturele competenties

Creërend
Receptief

Future skills

Creativiteit
Digitale geletterdheid

Disciplines

Film & Fotografie

Meemaak-/maakactiviteit

Maken
Meemaken

Technologie waarmee wordt gewerkt

Animatie/Video
Computer